İkonik duruşu dünyayı salladı! Yıldız futbolcudan Avrupa Ligi maçında Yusuf Dikeç sevinci

Hollanda ekibi Ajax, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme turu ilk maçında Yunan ekibi Panathinaikos FC’yı Steven Berghuis’in attığı golle 1-0 yendi. Berghuis, attığı golü Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’ndaki ikonik duruşuyla akıllara kazınan Yusuf Dikeç’in duruşuyla kutladı.

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme turu ilk maçında Yunan ekibi Panathinaikos evinde Hollanda ekibi Ajax’ı konuk etti. Ajax müsabakayı 28.dakikada Steven Berghuis’in attığı golle 1-0 kazandı. Berghuis attığı gollü Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’ndaki ikonik duruşuyla akıllara kazınan Yusuf Dikeç’in duruşuyla kutladı.

İkonik duruşu dünyayı salladı! Yıldız futbolcudan Avrupa Ligi maçında Yusuf Dikeç sevinci - Resim : 1

Ajax’ın sosyal medya hesabı X’ten yapılan paylaşımda Yusuf Dikeç’in hesabı etiketlendi.  Öte yandan Fenerbahçe'nin Lille ile oynadığı maçta gol atan İrfan Can Kahveci, Yusuf Dikeç'in ikonik duruşuyla golünü kutlamıştı.

İkonik duruşu dünyayı salladı! Yıldız futbolcudan Avrupa Ligi maçında Yusuf Dikeç sevinci - Resim : 2

DURUŞUYLA DÜNYAYI SALLADI

Paris 2024 Olimpiyatları'nda karışık takım 10 metre havalı tabanca kategorisinde gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç rakibi özel ekipmanlarla atış yaparken kendisi sadece gözlükle atış yapmış ve o anki duruşu dünya genelinde çok konuşulmuştu.

"ATICILIĞI BIRAKMA NOKTASINA GELMİŞTİM"

Milli sporcu "Gözle ilgili sıkıntım vardı. Çok göz doktoruna gittim. Miyop astigmat var. Yaş ilerledikçe yakını da göremiyoruz. Doktora ilk gittiğimde atışı anlatıyordum. Bakıyordu normal bir göz derecesi veriyordu. 1,5-2 yıl önce bir hocayla tanıştım. Bana çok zaman ayırdı. Muayenehanesine silahımı ve hedefi götürdüm. Uzak gözlüğünü verdiğinde yakını göremiyoruz. Yakın gözlüğünü taktığımızda uzağı göremiyoruz. Haftalarca çalıştık ve ortaya bir ürün çıkardık. Hatta o dönem atıcılığı bırakma noktasına da gelmiştim. O gözlükle devam ettim ve bu madalya çıktı. Yani bu işte ekip olmadan madalya çıkması, başarı gelmesi çok zor" demişti.

İkonik duruşu dünyayı salladı! Yıldız futbolcudan Avrupa Ligi maçında Yusuf Dikeç sevinci - Resim : 3