Dünyayı ısıtıp soğutması nedeniyle insanoğlunun ilk eğitim yıllarından bu yana haıfzasına en fazla kazınan gezegenler arasında yer alan Güneş'in gelecekte büyük bir patlama yaratarak dünyayı yutabileceği bilim dünyası tarafından dillendirilen bir konu.
Bu nedenle bilim meraklıları, Güneş'te yaşanan olayları yakından inceliyor. Dünya'nın "kavgalı kardeşi" olarak adlandırılan Güneş'ten gelen son fotoğraflar da hayli dikkat çekti.
üneş lekelerinin süper yüksek çözünürlüklü görüntüleri bir teleskop tarafından yakalandı ve karanlık nokta içinde köpüren küçük plazma noktalarını gösteriyor.
Görüntüler, Hawaii'deki Ulusal Bilim Vakfı'nın (NSF) Daniel K. Inouye Güneş Teleskopu tarafından çekildi ve bu teleskop dünyanın en güçlü yer tabanlı güneş teleskopu. Resimler, güneş lekelerini güneşin turuncu yüzeyi üzerinde "umbral noktalar" olarak bilinen iğne uçlu turuncu parıltılarla beneklenmiş koyu lekeler olarak gösteriyor.
NSF yaptığı açıklamada, bilim adamlarının Inouye Solar Telescope'un "verileri benzeri görülmemiş ayrıntılarla yakalayacağını [ve] güneş bilim adamlarının Güneş'in manyetik alanını ve güneş fırtınalarının arkasındaki sürücüleri daha iyi anlamalarına yardımcı olacağını" umduklarını söyledi.
Güneş lekeleri, özellikle güçlü manyetik alanlara sahip bölgelerin neden olduğu güneş yüzeyindeki koyu lekelerdir . Bu güçlü ve bükülmüş manyetik alanlar, güneşin iç ısısının yüzeye ulaşmasını engelleyerek bölgenin daha soğuk olmasına ve dolayısıyla daha karanlık görünmesine neden olabilir.