İmamoğlu, Böhm'e teklifte bulunacak! “İstanbul için iş birliği talebinde bulunalım”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Almanya ziyaretinde Köln Merkez Camisi'ni ziyaret ederek, mimar Gottfried Böhm'den İstanbul'da cami tasarlamasını talep etti. İmamoğlu yaptığı açıklamada “Camii’nin mimarı ile İstanbul’da bir Camii tasarlaması konusunda iş birliği talebinde bulunalım.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğluAlmanya’daki üçüncü gününde Düsseldorf Belediye Başkanı Dr. Stephen Keller ile bir araya geldi. Ziyarette İmamoğlu’na, Avrupa Türk İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği (ATİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Sarıyar da eşlik etti. İki şehrin belediye başkanları ve beraberlerindeki heyetler, İstanbul ile Düsseldorf arasında yapılacak iş birlikleri ve yeni projeler üzerine görüştü.
İmamoğlu, Böhm'e teklifte bulunacak! “İstanbul için iş birliği talebinde bulunalım” - Resim : 1
İMAMOĞLU, BÖHM'E TEKLİFTE BULUNACAK
Düsseldorf’tan Köln’e geçen İmamoğlu’nun ilk olarak, kentin Türk mahallesi Keup Strasse’i ve Köln Merkez Camii’ni ziyaret etti. Bünyesinde birçok unsuru barındıran yerleşkede inceleme yapan İmamoğlu, yerleşkenin mimarı Gottfried Böhm ile iletişime geçilmesini istedi. Tasarımdan etkilendiğini dile getiren İmamoğlu’nun, mimar Böhm’e İstanbul için uygun bir noktaya cami tasarlaması teklifinde bulunacağı belirtildi.

İmamoğlu, Böhm'e teklifte bulunacak! “İstanbul için iş birliği talebinde bulunalım” - Resim : 2

“BURADAKİ TÜRKLERİN BAŞARILARI BİZİ GURURLANDIRIYOR”
Almanya’daki Türklerin durumunun, güncel mülteci sorunundan farklı bir noktada olduğunun altını çizen İmamoğlu, “Burada, gerçekten bir emek var. Üçüncü nesil aileler, dördüncü nesil aileler artık bir nevi buralı. Tabii Türk, tabii ki Müslüman ama buralı yani. Dolayısıyla, dünyada toplumsal, sosyolojik dönüşümler hep var, var oldu, var olacak. Buradaki Türklerin başarıları bizi gururlandırıyor. Düzgün iş yapan, örnek iş yapan, bizi milletçe gururlandırıyor. Yani bunun adı ister bir kuaför olsun, ister bir sanayici olsun, ister bir iş insanı olsun, ister bir bilim adamı, ister bir başka bir şey; fark etmiyor. İşini iyi yapan insan… Gururlanıyoruz. Umut ederiz, sizin gibi mesleğiyle burada güçlü ve başarılı insanlarımız olsun. Artık bu entegrasyonu aştı. Buranın vatandaşısınız.” dedi.

KÖLN BELEDİYE BAŞKANI İLE DE BİR ARAYA GELDİ
İmamoğlu, son olarak Köln Belediye Başkanı Henriette Reker ile bir araya geldi. İstanbul ve Köln arasında yapılacak iş birlikleri ve yeni projeler üzerine fikir alışverişinde bulunan İmamoğlu ve Reker, her iki ülkenin belediyeler birlikleri üzerinden de ilişkilerin geliştirilmesi gerektiği konusunda görüş birliğine vardı.