İmamoğlu’ndan dikkat çeken çıkış: Bir anahtarını Kılıçdaroğlu'na diğerini Özel'e vereceğim

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ Hacıbektaş Mihmandar Projesi'nin teslim töreninde yaptığı konuşmada "Ben aslında bu yapı sayesinde Hacıbektaşlı oldum. Bir kere benim evim Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun evi zaten. Bizim evimiz birbirimizin evi. Dolayısıyla biz evimizin anahtarını bir tane değil iki tane yaparız, birini Sayın Kılıçdaroğlu'na veririz. Biri bizde kalır. Hatta üçleriz onu, öbüründe Özgür Özel'e veririz" dedi.

İmamoğlu’ndan dikkat çeken çıkış: Bir anahtarını Kılıçdaroğlu'na diğerini Özel'e vereceğim

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde, KİPTAŞ Hacıbektaş Mihmandar Projesi'nin teslim törenine katıldı. "4 kapı 40 makam" öğretisinden yola çıkılarak tasarlanan 65 konut, 10 ticari birim, kreş, aşevi ve sosyal tesisten oluşan KİPTAŞ Hacıbektaş Mihmandar Projesi'nin teslim töreninde konuşan İmamoğlu, Hacı Bektaş Veli'nin ruhu, felsefesi ve hayata bakış açısının kendisini heyecanlandırdığını söyledi.

"OLAĞANÜSTÜ DEĞER" VURGUSU
Hacı Bektaş Veli'nin insanları birbirlerine bağlayan olağanüstü bir değer olduğunu ifade eden İmamoğlu, ilçeye hizmet kazandırmanın gururunu yaşadığını belirtti. Mevlana ve Hacı Bektaş Veli gibi isimlerin olduğu yere hizmet etmenin insanlığa hizmet etmek anlamı taşıdığını vurgulayan İmamoğlu, anlam yüklü bir projenin hayata geçişine tanıklık ettiklerine dikkati çekti.

"BİR ANAHTARINI KILIÇDAROĞLU'NA DİĞERİNİ ÖZEL'E VERECEĞİM"
İmamoğlu "Bir farklı yanıyla proje ilk satışa çıktığında birbirimize söz vermiştik. Önce ilk alışverişi İbrahim amca yapacaktı. İbrahim Polat abimiz. İkinci konut alışını da ben söz vermiştim. Bir de söz verdik dedik burada indirim mindirim yok. Herkes buraya hakkını verecek. Dolayısıyla ben aslında bu yapı sayesinde Hacıbektaşlı oldum. Sizlerin bir hemşehrisi oldum. Tabiİ yani Sayın Genel Başkan önceki dönem genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da öyle bir niyet söylemişti. Bir kere benim evim Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun evi zaten. Bizim evimiz birbirimizin evi. Dolayısıyla biz evimizin anahtarını bir tane değil iki tane yaparız, birini Sayın Kılıçdaroğlu'na veririz. Biri bizde kalır. Hatta üçleriz onu, öbüründe Özgür Özel'e veririz. Tabi zaten paylaşımla olsun istedik evlerimiz. Ama 'ben bu fırsatı kaçırmayayım ben burada komşu olayım' diyen özellikle bu İstanbul ve diğer şehirlerdeki dostlarımızı da bu projeye mihmandar olmaya davet ediyoruz. Onlar da konuklarını ağırlasınlar." DEDİ.

"HİZMETLERİMİZİ BU YÖNÜYLE BÜTÜN TÜRKİYE'YE SUNMAYA DEVAM EDECEĞİMİZİ DE BELİRTMEK İSTERİM"
İBB Başkanı olduktan sonra yaptıkları çalışmalar hakkında konuşan İmamoğlu, "Şimdi Nevşehir'deyiz, Hacıbektaş'tayız. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini teslim aldık. Bu görevi teslim aldığımız andan itibaren de Türkiye'de yerel demokrasinin hakkını, hukukunu korumak, vatandaşlarımızın yereldeki hakkını, hukukunu koruma konusunda da çok özenli davranmaya devam edeceğimizi ve hizmetlerimizi bu yönüyle bütün Türkiye'ye sunmaya devam edeceğimizi de belirtmek isterim."  dedi. 

 

Programa katılan Arnavutluk'un Tiran Belediye Başkanı Erion Veliaj, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Kaim de selamlama konuşması yaptı. Konuşmaların ardından İmamoğlu ve beraberindekiler, yapımı tamamlanan konut ve tesisleri inceledi.