İmamoğlu'nun cezası onanacak mı? Avukatı siyasi yasak detayını tv100'de açıkladı

tv100'ün ilgiyle izlenen programı Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen siyasi yasak ve 2 yıl 7 ay hapis cezasının istinaf mahkemesinde onaylanması ihtimalinde ortaya çıkacak durum konuşuldu. Programa İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat da katılarak cezanın onanması durumunda hapis cezasının gerçekleşmeyeceğini ancak İmamoğlu'nun toplamda 5 yıl 7 ay 15 gün siyasi yasakla karşı karşıya kalacağını bildirdi.

Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nın bu haftaki konukları Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Gazeteci Murat Kelkitlioğlu, Gerçek Gündem Ankara Temsilcisi Altan Sancar ve tv100.com yazarı Barış Yarkadaş oldu.

Programa telefon bağlantısıyla katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, İmamoğlu'nun YSK üyelerine "ahmak" sözünü kullanması nedeniyle hakkında siyasi yasak ve 2 yıl 7 ay hapis cezasının onaylanması ihtimaliyle ilgili konuştu.

"SÜLEYMAN SOYLU'NUN SÖZÜ ÜZERİNE AHMAK İFADESİNİ KULLANDI"

Avukat Polat, İmamoğlu'nun "ahmak" sözünün, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisiyle ilgili "ahmak" demesine yanıt olduğunu hatırlatarak yargı süreci hakkında bilgi verdi.

CEZASI ONANIRSA SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Polat, İmamoğlu'nun cezası onanırsa bir Yargıtay sürecinin başlayacağı, bunun da onaylanması durumunda 2 yıl 7 ay 15 gün hapis yatmayacağını ancak bu süre içerisinde seçme ve seçilme haklarından mahrum olacağını ve görevine devam edemeyeceğini belirtirken bu süreden sonra da İmamoğlu'nun 3 yıllık bir siyasi yasakla karşılaşacağını söyledi.

SONUÇ NE ZAMAN ÇIKACAK?

Avukat Polat, davanın istinaftaki durumuyla ilgili de bilgi vererek dosyanın arşivde olduğunu söyledi. Polat ayrıca bazı medya organlarında yapılan "Yakında sonuçlanacak" şeklindeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

İMAMOĞLU'NA KAÇ CEZA DAVASI AÇILDI?

Polat, İmamoğlu'na bir diğer davanın da Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemindeki ihale nedeniyle açılmış olduğunu söyledi.