Avustralya Kuzey Bölgesi'nin başkenti Darwin'in 560 mil güneyindeki Lajamanu kasabasında yaşayan insanlar ilginç bir doğa olayına şahit oldu. Gece kuvvetli bir fırtına atlatan kasabanın sakinleri, sabah uyandıklarında yerde yüzlerce balık buldu.
SON 30 YILDA 4 KERE MARUZ KALDILAR
Daily Mail'in haberine göre kasaba, 'son 30 yılda tam dört kez balık yağmuruna' maruz kaldı. Lajamanu yerlisi ve Central Desert meclis üyesi Andrew Johnson Japanangka, ABC News'e demecinde, "Büyük bir fırtınanın yaklaştığını gördük ve bunun sadece yağmur olduğunu düşündük.
YAĞMURLA BİRLİKTE BALIKLAR YERE DÜŞTÜ
Ancak yağmur yağmaya başladığında yağmurla birlikte balıkların da yere düştüğünü gördük" dedi. Queensland Müzesi'nden balıkbilimci Jeff Johnson tarafından, bir tür tatlı su levreği olan "pullu levrek" türüne ait olduğu belirlenen balıkların yaklaşık olarak bir çocuğun avuç içi büyüklüğünde olduğu kaydedildi.
BİRÇOĞU CANLI HALDEYDİ
Gece yağmur ile birlikte düşen balıklar, sabah halk tarafından kasabanın dört bir yanına dağılmış ve birçoğu canlı halde bulundu. Avustralya'daki en yaygın tatlı su balığı türlerinden biri olan pullu levreklerin boylarının 24,5 santime kadar çıktığı, ancak genellikle 15 santim civarında oldukları kaydedildi.
BALIK YAĞMURU NASIL GERÇEKLEŞTİ?
Balık sağanağının nedeni tam olarak bilinmiyordu. Genel olarak hayvan yağmurlarının arkasındaki kesin nedenler her zaman açık bir şekilde tespit edilemese de uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre, hayvanlar bulundukları yerden fırtına ile oluşan bir su hortumuna çekilmesi ve atmosferde uzun mesafelere taşındı.
Olayın gerçekleştiği Lajamanu kasabasının, ülkenin iç kesimlerdeki bir çölün kenarında yer alması ve olaya konu balıkların yaşadığı herhangi bir büyük su kütlesine yakın olmaması bu teoriyi doğruluyor.