İnsanların çöplerini etrafa atmaya devam etmeleri git gide daha kötü bir hal almaya başladı. Dünyayı mahveden bu atıklar yüzünden pek çok canlı da ya hayatını kaybediyor ya da kurtarılana kadar korkunç acılar çekmeye maruz kalıyor.
ZIPLARKEN KORKUNÇ HALDE FOTOĞRAFLANDI
Şans eseri, bir kangurunun durumu hakkında gülmek yerine kafasına bir mutfak çöp kutusu kapağı takılmış halde Viktorya döneminden kalma bir taşra kasabasında hoplayıp zıplayarak fotoğraflanmasının ardından, özel bir vahşi yaşam kurtarma ekibi ona yardım etmek için yola çıktı.
YİYECEK ARARKEN BU HALE GELDİ
Wildwood Wildlife Shelter'dan Pam Turner, talihsiz keseli hayvanın bir kamp alanına girdikten ve yiyecek aramak için beyaz plastik bir çöp kutusunun kapağından kafasını soktuktan sonra tuzağa düştüğünden şüpheleniyor.
SAKİNLEŞTİRİCİ OK ATIP KURTARDILAR
Pam ile birlikte çalışan kurtarma ekipleri, hava kararana kadar hayvanı Halls Gap'teki Bellfield Gölü çevresinde takip etti. Daha sonra ertesi sabah erkenden aramaya devam ettiler ve hayvanı bir sakinleştirici ile ok atmayı ve kapağı çıkarmayı başardılar. Pam, "Şanslı olanlardan biriydi, iyi bir sonuçtu" dedi.
YARDIM İÇİN ÇAĞRILDIKLARI İLK SEFER DEĞİL
Ne yazık ki, kurtarıcıların kafasına çöp kutusu kapağı sıkışmış bir kanguruya yardım etmeleri için çağrıldıkları ilk sefer değil. Diğer durumlarda, kapağı basitçe kaldırmak için bir sırık kullandılar.Ancak yaban hayatı için risk oluşturanlar sadece çöp kutuları değildir.
SON DERECE TEHLİKELİDİR
Mayıs ayında, kırmızı karınlı bir kara yılanın kafasından bir içecek kutusunu çıkaran bir adamın videosu viral oldu. Plastik halkalar, Avustralya'nın vahşi yaşamı için son derece tehlikelidir, çünkü boyunlarına takılabilirler ve eller olmadan hayvanlar kurtulmak için mücadele eder.
YIKICI ETKİLERE SAHİP OLABİLİR
Plastik kapakların altındaki halkalar, kuşları dolaştırabilen KKD maskelerindeki kayışlar gibi, herkesin bildiği gibi tehlikelidir. Genellikle atılmadan önce kesilmeleri önerilir. Olta da yaban hayatı için büyük bir tehdittir. Şaşırtıcı bir şekilde insan saçı, hem yerli hem de tanıtılan güvercinler üzerinde yıkıcı etkilere sahip olabilir.