İnsansı robotlar aramızda dolaşacak: ABD'nin ardından Çin de geliştirme yarışına girdi

Teknolojinin hayatımızı kökünden değiştirmesine çok az kaldı. Bir zamanlar bilim kurgu filmlerinden izlediklerimiz bugün günlük hayatın içinde. İnsansı robotlar da yakın zamanda aramızda dolaşmaya başlayacak. Teknoloji yarışında her gün yeni bir adım atılıyor.

İnsansı robotlar aramızda dolaşacak: ABD'nin ardından Çin de geliştirme yarışına girdi

İnsansı robotlar ilk olarak Boston Dynamics’in Atlas isimli robotuyla hayatımıza girdi. Her gün geliştirildi ve sonunda öyle bir hale geldi ki yaptıkları montaj hilesi sanıldı. Çoğu kişi gerçek olduğuna inanmadı.

Ancak bir yanda ülkeler arası yarış sürüyor. Amerika’nın ardından Çin de topa girdi. Pekin hükümeti 500’den fazla katılımcıyı bir araya getirdi ve yapay zeka modelleri ve insansı robotları kapsayan 1500’den fazla ürün sergilendi. Şangay merkezli şirket tarafından geliştirilen Healthy Loong görücüye çıktı.

Henüz türdeşi Atlas kadar hareketli değil ancak gelecek vaadediyor. 1.82 boyunda ve 80 kilo ağırlığındaki robot insan gibi iki ayak üstünde yürüyebiliyor, koşabiliyor, zıplayıp darbelere karşı koyabiliyor. Sadece insana benzemekle kalmıyor, sahip olduğu yapay zeka sayesinde sorun çözebiliyor.

Çin’in araştırma geliştirme merkezi 2027 Nisan’ına kadar aynı anda 1000 insansı robotun eğitim alacağı bir merkeze çevrilecek. İnsansı robotların gerçekçi senaryolarda kullanılmasının önü açılacak.