Instagram kullanıcılarını üzecek haber: Yıllardır isteniyordu! Uzun bir süre daha olmayacak

Instagram CEO'su Adam Mosseri, kullanıcıların uzun yıllardır istediği bir özelliğe ilişkin resmi bir açıklama yaparak tabiri caizse kapıyı kapattı.

Instagram kullanıcılarını üzecek haber: Yıllardır isteniyordu! Uzun bir süre daha olmayacak

Instagram kullanıcılarının uzun süredir talep ettiği ‘sadece takip edilenleri görme’ özelliği, yakın zamanda hayata geçirilmeyecek gibi görünüyor. Instagram’ın CEO’su Adam Mosseri, geçtiğimiz hafta düzenlediği soru-cevap oturumunda bu konuya açıklık getirdi ve kullanıcıları üzdü.

MOSSERİ: BU ÖZELLİK INSTAGRAM'IN KULLANIMINI AZALTIYOR

Mosseri, şirketin bu özelliği defalarca test ettiğini, ancak sonuçların beklendiği gibi olmadığını açıkladı. “Her denememizde, küçük bir grup mutlu olurken, çoğunluk zamanla Instagram’ı daha az kullanmaya başladı,” dedi. Mosseri, bu özellik eklendikten sonra kullanıcıların Instagram deneyiminden daha memnuniyetsiz olduğunu iddia etti.

Instagram’ın mevcut algoritması, kullanıcılara gördükleri içeriklerin yüzde 50’sini yapay zeka tabanlı öneriler yoluyla sunuyor. Bu yaklaşım, TikTok’un başarısından esinlenilerek benimsenmiş durumda… TikTok, kullanıcı davranışlarını analiz ederek en ilgi çekici içerikleri öne çıkarıyor ve bu strateji, kullanıcıların uygulamada daha fazla zaman geçirmesini sağlıyor.

Mosseri, kullanıcıların bağlantılarının içeriklerine hızlı erişim ihtiyacını kabul etse de şimdilik bir değişiklik düşünmediklerini söyledi. Sosyal medya platformunun CEO’su, “Takip Edilen hesaplar akışı oluşturduk, önerileri bir ay boyunca erteleme seçeneği sunduk ve Favoriler özelliğini ekledik. Ancak bu alanda daha fazlasını yapabileceğimizden eminim ve araştırmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Sosyal medya platformları, kullanıcıları uygulamada daha uzun süre tutarak daha fazla reklam göstermeyi ve gelirlerini artırmayı hedefliyor. Bu nedenle, mevcut algoritmik yaklaşımın yakın gelecekte değişmesi pek olası görünmüyor.

Kaynak: Shiftdelete.Net