İran Devlet Televizyonu duyurdu: Enkazda yaşam belirtisi yok

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter zorlu hava koşullarından dolayı Azerbaycan'da dağlık bir arazide kaza yaptı. Tüm ekipler Reisi'nin içinde bulunduğu helikoptere ulaşmak için arama tarama çalışmalarını sürdürürken İran'ın resmi haber ajansı IRNA ise Reisi ile heyeti taşıyan helikopterin yerinin tespit edildiğini duyurdu. İran Devlet Televizyonu ise enkazda bir yaşam belirtisinin olmadığını ifade etti.

İran Devlet Televizyonu duyurdu: Enkazda yaşam belirtisi yok

İran'ın resmi haber ajansı IRNA, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve heyetini taşıyan helikopterin yerinin bulunduğunu duyurdu.

IRNA'nın Telegram hesabında konuya ilişkin bilgi verildi.

Söz konusu haberde, "Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin yeri bulundu. Arama kurtarma timleri kazanın meydana geldiği yere yaklaştılar." ifadelerine yer verildi.

"ENKAZDA YAŞAM BELİRTİSİ YOK"

İran Kızılayı Başkanı düşen helikopterin enkazına doğru ilerlediklerini ve durumun iyi görünmediğini bildirdi.

İran Devlet Televizyonu, ulaşılan enkazda hayatta olan kimsenin olmadığını belirtti.

İranlı yetkililer, helikopter kazasının ardından Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatta olma beklentisinin düşük olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Reisi, dün helikopterle, İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katılmıştı.

İran devlet televizyonu, Reisi'nin helikopterinin bölgeden dönerken sert iniş yapması suretiyle kaza meydana geldiğini; Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim'in de helikopterde bulunduğunu duyurmuştu.