İran'a İsrail'in yanıtı nasıl olacak? Beklenen açıklama geldi

İran'ın düzenlediği füze saldırısının ardından İsrail'in nasıl bir yanıt vereceği merak edilirken İsrail'den yeni bir açıklama geldi. İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi "Orta Doğu'da herhangi bir yeri vurabiliriz." mesajı verdi.

İran'a İsrail'in yanıtı nasıl olacak? Beklenen açıklama geldi

İran'ın dün akşam saatlerinde İsrail'e düzenlediği füze saldırısı, İsrail'in Lübnan'a başlattığı kara harekatını dünya gündeminin ikinci sırasına iterken İsrailli yetkililer, bugün yaptıkları yeni açıklamada İran'a olası bir misilleme hakkında konuştu.

Amerikan Axios ajansının haberine göre yetkililer, İran'ın saldırısına birkaç gün içinde "büyük bir misilleme" yapacaklarını belirtti. Misillemenin İran'daki petrol üretim tesislerini hedef alacağı öne sürüldü.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi de açıklamasında İran'a karşılık verileceğini "İsrail Orta Doğu'da herhangi bir yeri vurabilir." sözleriyle duyurdu. 

NETANYAHU "BÜYÜK BİR HATA" DEMİŞTİ

Füze saldırıları sonrası İsrail Başbakanı Netanyahu, "İran'ın büyük bir hata yaptığını" belirterek "Bunun bedelini ödeyecek" mesajı verdi.

İran Devrim Muhafızları ise saldırının Hamas lideri İsmail Haniye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı general Abbas Nilfuraşan'ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına karşılık olarak yapıldığını açıkladı.

Devrim Muhafızları Ordusu da İsrail'in füze saldırılarına askeri yanıt vermesi halinde "yıkıcı karşılık" göreceği uyarısını yaptı.