İran'dan İsrail'in siber saldırıları sonrası korkutan sözler

İsrail'in Hizbullah'a yönelik peş peşe düzenlediği siber saldırılarda 37 kişi hayatını kaybetti, 3 bini aşkın kişi yaralandı. Hizbullah lideri Nasrallah, İsrail'in tüm kırmızı çizgileri aştığını söylerken İsrail'den operasyonlar sürecek mesajı geldi. İran'dan da konuyla ilgili kritik bir açıklama geldi. İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Hüseyin Selami, Bu kana susamış ve cani rejimin yok oluşuna tanık olacağız.” dedi.

İran'dan İsrail'in siber saldırıları sonrası korkutan sözler

Lübnan'da Hizbullah'a yönelik İsrail'in siber saldırıları dünya gündeminin baş sıralarına otururken İran da harekete geçti.

"İSRAİL REJİMİNİN ÇARESİZLİĞİNİN SONUCU"

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, Hizbullah mensuplarının kullandığı telsizlerin patlatılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu tür terör eylemleri şüphesiz İsrail rejiminin çaresizliğinin ve art arda gelen başarısızlıklarının sonucudur. Bu kana susamış ve cani rejimin yok oluşuna tanık olacağız” dedi.

"EZİCİ BİR YANITLA KARŞILAŞACAK"

Selami ayrıca saldırıların ardından İsrail'in ezici bir yanıtla karşılaşacağını Hizbullah lideri Nasrallah'a söylediğini belirtti.

NASRALLAH: İSRAİL 5 BİN KİŞİYİ AYNI ŞEKİLDE ÖLDÜRMEK İSTEDİ

Hizbullah lideri Nasrallah ise çağrı cihazları üzerinden yapılan saldırılarla ilgili "İsrail tüm kırmızı çizgileri ve insani, etik hukuku aşmıştır. Bazı cihazlar hastanelerde, kamuya açık alanda infilak etti. Binlerce sivilin, kadın ve çocuğun arasında patladı. İsrail, Hizbulllahı hedef almak istiyorsa, sivilleri vurmuştur." ifadelerini kullandı.

Nasrallah, sözlerinin devamında "Bu bir savaş suçudur. Savaş sebebidir. Onlarca sivil öldü, binlercesi yaralandı. Saldırı tamamen kasıtlı olarak gerçekleştirildi. Aynı suç, ikinci günde de binlerce kişinin öldürülmesi amacıyla tekrarlandı." şeklinde konuştu.

İsrail'in 5 bin kişiyi aynı anda öldürmek istediğini belirten Nasrallah "Bu cihazları kimin taşıdığını düşünmeden aynı şekilde öldürmek ve yaralamak istediler. Bu toplu katliamdan başka bir şey değildir. Bu kanserli varlığın ortaya çıktığı günden beri yaşanan katliamlara bir yenisi eklenmiştir. Çağrı cihazlarından kapalı olanlar vardı. Birçok cihaz hala depoda. Bu bizim için çok büyük bir şans oldu." ifadelerini kullandı.