İran'dan misilleme: "Şehirlerinizi terk edin, Ebabil'in ordusu intikam için geliyor"

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye düzenlenen suikast sonrası Ortadoğu’da tansiyon tırmanmaya devam ediyor. İran'ın resmi Arapça hesabından paylaşılan görselde, İran'ın İsrail'in Akdeniz kıyısındaki şehir hedef aldığı görüldü. Görselde “Şehirlerinizi terk edin, Ebabil'in ordusu intikam için geliyor" ifadelerine yer verildi.

İran'dan misilleme: "Şehirlerinizi terk edin, Ebabil'in ordusu intikam için geliyor"

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramasının ardından Ortadoğu'da gerilim tırmanmaya devam ediyor. İran ve bölgedeki müttefikleri daha önce yaptıkları açıklama "intikam" sözü vermişti. İran'ın resmi Arapça X ( twitter) hesabından yapılan paylaşım gündem oldu.

İran'dan misilleme: "Şehirlerinizi terk edin, Ebabil'in ordusu intikam için geliyor" - Resim : 1

Akdeniz kıyısındaki bir İsrail şehrinin semalarında uçan kamikaze silahlı insansız hava araçlarını gösteren fotoğrafta, "Şehirlerinizi terk edin, Ebabil'in ordusu intikam için geliyor" yazıyordu.

"HİZBULLAH SALDIRILARINDA BİR ASKER VE SUBAY YARALANDI"

 Lübnan topraklarından İsrail'in kuzeyine füze ve SİHA'larla düzenlenen saldırıda bir subay ile bir askerin yaralandığı bildirildi.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberinde, İsrail'in kuzeyine füze ve SİHA’larla düzenlenen saldırıyı Hizbullah'ın yaptığı ifade edildi.

Haberde, İsrail ordusunun yaptığı soruşturma sonucu, Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyindeki Ayelet Hashahar yerleşim yeri yakınlarındaki bir askeri üsse düzenlediği SİHA saldırısında bir subay ile bir askerin yaralandığı belirtildi.

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi'nden saldırıya ilişkin henüz açıklama yapılma