İran'ın füze saldırısı sonrası İsrail planını duyurdu

İran, İsrail'e balistik füze saldırısı düzenledi. Saldırı sonrası Tel Aviv ve birçok kentte sirenler çalarken İran Devrim Muhafızları, saldırıya karşılık verilmesi halinde yıkıcı karşılık verileceği uyarısı yaptı. İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Daniel Hagari ise "İsrail vatandaşlarını savunacağız ve İran füzelerine uygun yer ve zamanda karşılık vereceğiz." dedi.

İran'ın füze saldırısı sonrası İsrail planını duyurdu

İran'ın İsrail'e füze ateşlemesinin ardından Tel Aviv başta olmak üzere İsrail genelinde sirenler çalmaya başladı. İsrail'de yaşayanlara "uyarıları dikkate almaları ve güvenli yerlerde kalmaları" çağrısı yapıldı. 

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI 

İran'dan yaklaşık 500 füzenin ateşlendiği duyururulurken İran Devrim Muhafızları Ordusu, “Haniye, Nasrallah ve Nilfuruşan'ın intikamı için işgal topraklarının kalbini hedef aldık. Siyonist rejim İran'ın saldırılarına karşılık verirse daha ağır saldırılar ile karşı karşıya kalacak.” açıklamasında bulundu.

İran'ın füze saldırısı sonrası İsrail planını duyurdu - Resim : 1

İSRAİL SAVUNMA KUVVETLERİ SÖZCÜSÜ: KARŞILIK VERECEĞİZ

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, saldırının ardından basın toplantısı düzenledi. Hagari, İsrail'in İran'ın füze saldırısına karşılık vereceğini belirterek “Savunma ve taarruzda yüksek alarm durumundayız. Bu füze saldırısının sonuçları olacak. İsrail vatandaşlarını koruyacağız ve İran füzelerine uygun yer ve zamanda karşılık vereceğiz” dedi.

Şu anda İran'dan İsrail'e yönelik başka bir tehdit olmadığını ve füze saldırısının sona erdiğini söyleyen Hagari, “Bu aşamada hala saldırıya ilişkin bir değerlendirme yapıyoruz” ifadelerini kullanarak, şu ana kadar can kaybı olup olmadığının bilinmediğini aktardı. Füze saldırısının ardından İsraillilere sığınaklardan ayrılabilecekleri bildirildi.