İş dünyasının liderleri İstanbul'da buluşuyor! 'Afrıca-Eurosia Zirvesi' öncesi konuklar kahvaltıda biraraya geldi

2-3 Haziran tarihinde Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek olan Afrıca-Eurasıa Summit kongresi öncesi, iş ve basın dünyasının önde gelen isimleri Portaxe'de gerçekleşen lansmanda biraraya geldiler. Ev sahipliğini yaptığı etkinlikte konuşan iş insanı Derya Bağcı, "Amacımız Türk ekonomisini, Türk halkını ve iş insanlarını, Afrika ülkeleri ile tanıştırıp kaynaştırmak ve ticari ilişkilerini geliştirmelerine hizmet etmek bizim asil görevimiz" ifadelerini kullandı.

İş dünyasının liderleri İstanbul'da buluşuyor! 'Afrıca-Eurosia Zirvesi' öncesi konuklar kahvaltıda biraraya geldi

Dünya genelinde faaliyet gösteren orta ve büyük ölçekli şirketlerin İstanbul'da bir araya geleceği Africa Eurasia Summit Zirvesi'ne 2-3 Haziran'da gerçekleştirilecek. Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika tarafından kurulan bir birlik olan BRİCS tarafından organize edilen etkinliğe 3 bin kişinin katılması bekleniyor.

Sürdürülebilir kalkınma ve iş birliği konularının işleneceği zirvede Afrika ve Avrasya arasındaki enerji ve altyapı yatırımlarının artırılması, finansal teknoloji ve yenilikçi yatırım modelleriyle bölgesel büyümeyi destekleme tartışılacak. Haliç Kongre Merkezi'ndeki etkinlikte ayrıca bölgedeki yatırım fırsatları ele alınacak.

İş dünyasının liderleri İstanbul'da buluşuyor! 'Afrıca-Eurosia Zirvesi' öncesi konuklar kahvaltıda biraraya geldi - Resim : 1

Africa- Eurasia Summit kongresi öncesi, zirvenin Türkiye ayağını organize eden BRİCS Türkiye temsilcisi ve DB Stonemile Yatırım AŞ'nin kurucusu Derya Bağcı, medyanın ve basın dünyasının önde gelen isimlerini yabancı konukları ile birlikte Baltalimanı Portaxe‘de verdiği kahvaltıda ağırladı. Bağcı, yaptığı konuşmada, "Amacımız Türk Ekonomisini Türk Turizmine hizmet ederken aynı zamanda,Türk halkını ve iş insanlarını Afrika ülkeleri ile tanıştırıp kaynaştırmak, ticari ilişkilerini geliştirmelerine hizmet etmek bizim asil görevimizdir" dedi.

2-3 Haziran'da dünya liderlerini biraya getirerek önemli anlaşmalara imza atmak istiyoruz diyen Bağcı, "İnşallah bu kongremize Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da katılacak” şeklinde konuştu.

İş dünyasının liderleri İstanbul'da buluşuyor! 'Afrıca-Eurosia Zirvesi' öncesi konuklar kahvaltıda biraraya geldi - Resim : 2

Öte yandan zirveye, aralarında Eski Dışişleri Bakanı ve Sierra Leone Devlet Başkanı'nın  Ekonomik ve Ticari İşler Özel Danışmanı Dr. David Yambasu, üst düzey yetkililer ve diplomatlarında katılacağı belirtilerek ziyaretin, Sierra Leone ile Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri güçlendirmeyi ve yeni yatırım ve işbirliği fırsatlarının keşfedilmesi amaçlanıyor.