İş insanı İbrahim Polat hayatını kaybetti!

Polat Holding'in kurucusu iş insanı İbrahim Polat hayatını kaybetti. Polat'ın cenazesi 28 Temmuz 2024 Pazar günü Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı Aile Kabristanlığı’na defnedilecek.

İş insanı İbrahim Polat hayatını kaybetti!

Polat Holding'in kurucusu ve Galatasaray Spor Kulübü'nün eski başkanı Adnan Polat'ın babası İbrahim Polat hayatını kaybetti. 

Polat'ın cenazesi 28 Temmuz 2024 Pazar günü Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı Aile Kabristanlığı’na defnedilecek.

Gazeteci, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş da İbrahim Polat'ın ölüm haberini X hesabından şu sözlerle paylaştı.

İBRAHİM POLAT KİMDİR?  

1955 yılında açtığı müteahhitlik firması ile Türkiye’nin en köklü işletmelerinden birinin temelini atan İbrahim Polat 1931 yılında Erzurum Aşkale’de doğmuştur. Evli ve 3 çocuk babasıdır.  

Genç yaşta müteahhitliğe başlayarak ilk firmasını kurmuş ve İstanbul’da çok sayıda seçkin binaya imza atmıştır. 1972’de İzmir’de Ege Seramik Fabrikalarını kurarak başladığı sanayi sektöründeki girişimlerine daha sonra seramik sağlık gereçleri, madencilik ve enerji alanlarını da katan Polat, 1993 yılında İstanbul Polat Renaissance Hotel ile Turizm Sektörüne giriş yapmıştır.