Işıkhan: 96 milyar TL borç bildirimi gönderildi

Sosyal Güvenlik Kurumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadeleri sonrası harekete geçti. Belediyelere 96 milyar liralık prim alacağının tahsili için borç bildirimi gönderildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Yapılandırma için destek vermeye hazırız” sözleriyle belediyelere seslendi.

Işıkhan: 96 milyar TL borç bildirimi gönderildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti grup toplantısındaki muhalefete yönelik sözleri sonrası düğmeye basıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, vakit kaybetmeden harekete geçti ve belediyelere borç bildirimi gönderdi.

Bakan Vedat Işıkhan, Brezilya’nın ev sahipliğindeki G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 85 milyon vatandaşın hastane, ilaç ve tedavi harcamalarını karşıladığını hatırlattı. Ayrıca, 16 milyon emeklinin maaş ve bayram ikramiyelerini ödediğini anımsattı.

Bu giderlerin karşılanması için belediyelere işbirliği çağrısı yaptı. Işıkhan açıklamalarında şunları söyledi:

"SGK aracılığıyla tüm borçlu belediyelere herhangi bir parti farkı gözetmeksizin borç bildirimlerini gönderdik. Bugün itibarıyla belediyelerin prim borçları toplamda 96 milyar liraya ulaşmış durumda ve bu borcun yüzde 80'i belediye şirketlerine aittir. Bunca uyarıya rağmen hâlâ harekete geçmemiş olan belediyelerin sayısı da ne yazık ki oldukça fazladır. SGK'ye olan prim borçlarının bir an önce tahsil edilmesi gerekiyor. SGK'ye olan borçların yapılandırılması ve ödeme planlarının oluşturulması konusunda sizlere her türlü desteği vermeye hazırız. Bu hususta arzumuz, tahsilat sürecini sorunsuz ve en kolay şekilde yönetmektir."