Ankara İsrail arası gerilim hattı: Bakana yanıt geldi!

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldığı paylaşımına Dışişleri Bakanlığı'ndan oldukça sert bir yanıt geldi. Bakanlık, İsrail Dışişleri Bakanı'nın, Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan, "iftira ve yalan dolu, düzeysiz paylaşımlar yapmayı alışkanlık haline getirdiğini ifade etti.

Ankara İsrail arası gerilim hattı: Bakana yanıt geldi!

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldığı sosyal medya paylaşımına, Dışişleri Bakanlığı'ndan oldukça sert bir cevap geldi.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın sosyal medya paylaşımına ilişkin, "Bahse konu şahıs, muhatap alınacak biri olma niteliğini çoktan yitirmiştir. Türkiye, dün olduğu gibi bugün de Filistinlilere en güçlü desteği vermeyi sürdürecektir." açıklamasını yaptı.

İsrail Dışişleri Bakanı'nın, Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan, "iftira ve yalan dolu, düzeysiz paylaşımlar yapmayı alışkanlık haline getirdiği" hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bahse konu şahıs, muhatap alınacak biri olma niteliğini çoktan yitirmiştir. Türkiye, dün olduğu gibi bugün de Filistinlilere en güçlü desteği vermeyi sürdürecektir."

NE OLMUŞTU?

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, sosyal medya hesabında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan iftira ve hakaret içeren bir paylaşım yapmıştı.

Türkiye'de Instagram'a erişim engelini eleştiren İsrail Dışişleri Bakanı Katz, "57 milyon Türk Instagram kullanıcısının bu platforma erişimini kısıtlıyorsun ancak kendi özel Instagram hesabından erişim gerçekleştiriyorsun" demişti.