İsrail 2 okulu hedef aldı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında sivilleri hedef almaya devam ediyor. Gazze Şeridi’nde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı al-Zahraa ve Abdel Fattah Hamoud adlı okullara, İsrail saldırı düzenledi. Saldırıda 15 kişi yaşamını yitirdi, 30 kişi de yaralandı.

İsrail 2 okulu hedef aldı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 307 gündür devam ederken, İsrail bir kez daha yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı okulları hedef aldı. İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’ndeki al-Zahraa ve Abdel Fattah Hamoud adlı okullara düzenlediği saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 15 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı.

İSRAİL SALDIRIYI DOĞRULADI

İsrail ordusu, okullara düzenlediği saldırıyı doğrulayarak, okulların Hamas tarafından kullanıldığını iddia etti. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, "Saldırı öncesinde sivillere zarar verilmesini azaltmak için hassas mühimmat kullanımı, gözetleme ve ek istihbarat dahil olmak üzere çok sayıda adım atılmıştır. Okul yerleşkeleri Hamas tarafından komuta-kontrol merkezleri olarak kullanılıyordu ve buradan İsrail birliklerine ve İsrail devletine karşı saldırılar planlayıp gerçekleştiriyorlardı" denildi.

İsrail 2 okulu hedef aldı! Çok sayıda ölü ve yaralı var - Resim : 1

LÜBNAN'A EN AZ 20 ROKET FIRLATTI

İsrail, Lübnan'ın güneyindeki Rmaich yakınlarına saldırı düzenledi. Saldırının ardından bölgeden dumanlar yükselirken, can ve mal kaybına ilişkin açıklama yapılmadı. Saldırının ardından Hizbullah ise İsrail'e roket saldırısı ile karşılık verdi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan'dan Batı Celile'ye en az 20 roket fırlatıldığını belirterek, roketlerin boş arazilere düştüğünü ifade etti. Roket saldırısında yaralanan olmadığını aktaran IDF, roketlerin ateşlendiği noktalara topçu ateşi ile karşılık verildiğini belirtti.