İsrail Başkonsolosluğu önünde kendini ateşe verdi! Soykırımı destekleyenlere tokat gibi sözler

ABD'nin Boston kentinde bir kişi, sosyal medyada "Gazze'de devam eden soykırımda hepimiz suçluyuz." açıklaması yaptıktan sonra İsrail'in Boston Başkonsolosluğu yakınında kendini ateşe verdi. Olayda kişinin ciddi yanıkları oluşurken ABD polisi soruşturma başlattı.

İsrail Başkonsolosluğu önünde kendini ateşe verdi! Soykırımı destekleyenlere tokat gibi sözler

Boston Polis Departmanından yapılan açıklamada, olayın 11 Eylül günü yerel saatle 20.10 sularında meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, kendini yakan kişinin ağır yaralandığı ve Massachusetts General Hastanesine kaldırıldığı bildirildi. Boston Acil Servis Hizmetleri (EMS) de kendini yakan kişinin ciddi yanıkları olduğunu aktardı.

Polis, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği gerekçesiyle kendini yakan kişinin kimliği ve bu eylemi niye yaptığı konusunda detay paylaşmadı. Suffolk County Bölge Savcılığı Ofisi, olayı soruşturduklarını duyurdu.

YÜRÜYÜŞ SONRASI KENDİNİ YAKTI

Yerel medya kaynakları, olayın İsrail'in Boston Başkonsolosluğu'nun yer aldığı caddedeki "Four Seasons Hotel" önünde meydana geldiğini yazdı ve kendini yakan kişinin olay yeri güvenlik kamera görüntülerini yayınladı.

Buna göre, bir erkek bir süre otel önünde yürüyüş yapmasının ardından kendini ateşe veriyor. Olay yerine yakın kişiler yangını söndürmeye koşuyor.

NBC10 Boston'a konuşan bir görgü tanığı, çığlıkları duyan arkadaşıyla birlikte olay yerine gittiğini ve sırt çantalarıyla yangını söndürmeye çalıştıklarını anlatarak, durumu "son derece üzücü" olarak tanımladı.

Tanıklardan Jeferson Zapata, "Telemundo Nueva Inglaterra" televizyonuna açıklamasında, kişinin kendini yakmadan önce üzerine benzin döktüğünü söyledi. Zapata, yanan adamın üzerine, çevredekilerle birlikte su dökmeye çalıştığını kaydetti.

KİMLİĞİ ORTAYA ÇIKTI: GAZZE'DEKİ SOYKIRIMDA HEPİMİZ SUÇLUYUZ

Olayın, İsrail'in Boston Başkonsolosluğu ve "Chabad Boston" adlı ibadet yerinin bulunduğu Four Seasons Oteli'nin dışında gerçekleşmesi dikkati çekti.

Sosyal medyaya yansıyan ve Boston'dan paylaşıldığı anlaşılan bir videoda kendisini "Matt Nelson" olarak tanıtan kişi, şunları kaydetti:

"Benim adım Matt Nelson ve aşırı bir protesto eylemine girişmek üzereyim. Gazze'de devam eden soykırımda hepimiz suçluyuz."

İsrail merkezli "Jerusalem Post" haberinde, olayın 11 Eylül'ün yıl dönümünde meydana gelmesine dikkati çekildi.

DAHA ÖNCE DE BİR ABD ASKERİ KENDİNİ ATEŞE VERMİŞTİ

Şubat ayında, ABD Hava Kuvvetlerinde aktif görevde olan 25 yaşındaki Aaron Bushnell, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto amacıyla İsrail'in Washington Büyükelçiliği'nin önünde kendini ateşe vermişti.