İsrail bir kez daha Gazze’yi vurmaya hazırlanıyor! Peş peşe tahliye emirleri verildi!

Gazze'de okula düzenlenen saldırının ardından İsrail bugün Han Yunus şehrinde olanları uyardı. IDF, Aljalaa bölgesindeki sivilleri tahliyeye çağıran broşürler gönderdiğini duyurdu.

İsrail bir kez daha Gazze’yi vurmaya hazırlanıyor! Peş peşe tahliye emirleri verildi!

İsrail ordusu (IDF), pazar günü yaptığı açıklamada, Gazze'nin Han Yunus şehrinde konumlanan Aljalaa bölgesindeki sivilleri tahliyeye çağıran broşürler gönderdiğini duyurdu.

Ordu, sivillerin belirlenen 'güvenli insani bölgelere' tahliye edilmesi gerektiğini belirtti.

İsrail bir kez daha Gazze’yi vurmaya hazırlanıyor! Peş peşe tahliye emirleri verildi! - Resim : 1

IDF, talimatın bölgeden gerçekleştirilen roket atışları ve Filistinli grupların faaliyetlerinin ardından geldiğini savunarak, ordunun buna karşılık olarak operasyona hazırlandığını kaydetti.

İsrail medyasına göre, tahliye talimatı ayrıca mesajlar, telefon çağrıları ve Arapça medya yayınları aracılığıyla gönderildi.

 

İSRAİL ORDUSU'NDAN 'MAHALLEYİ BOŞALTIN' ÇAĞRISI

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Gazze kentinin merkezindeki Şeyh Nasır, Berbah ve Maan mahallelerini henüz boşaltmamış sakinlere acil bir çağrı" yapıldığı kaydedildi.

İsrail ordusunun açıklamasında hedef alacağını duyurduğu mahallelerde Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın bulunduğu iddia edilirken, bu bölgelerde yoğun çatışmalar yaşanacağı belirtildi.

Ordudan yapılan açıklamada, "Güvenliğiniz için bu bölgeleri derhal insani bölgedeki bilinen barınaklara tahliye etmelisiniz." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "Kassam Tugayları'nın bu bölgelerden Gazze kuşatma bölgesine doğru roket atmaya devam ettiğini" öne sürüldü.