İsrail bir kez daha Lübnan'ın kalbini vurdu

İsrail, Hizbullah'ın konuşlandığı Lübnan'a yeni bir hava saldırısı başlattı. Ülkenin başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesi hedef alınırken kentte büyük patlamalar meydana geldi. Öte yandan bombardımanın İsrail ordu sözcüsünün saldırı tehdidinde bulunmasının ardından gelmesi dikkat çekti.

İsrail ordusu, Hizbullah'ı hedef alma bahanesiyle Lübnan'a başlattığı saldırılarını yoğunlaştırıyor. Ülkenin başkenti Beyrut bir kez daha İsrail tarafından bombardımana tutulurken kentte büyük patlama sesleri duyuldu ve dumanların yükseldiği görüldü.

ORDU SÖZCÜSÜNÜN SÖZLERİ SONRASI BAŞLADI

Kentin güneyinde bulunan Dahiye bölgesindeki şiddetli patlamalar, İsrail ordu sözcüsünün Beyrut'un güneyindeki bazı noktalara Hizbullah'a ait olduğu iddiasıyla saldırı tehdidinde bulunması sonrası yaşandı.

3 PATLAMA SESİ

İsrail savaş uçaklarının düzenlediği saldırılarda Hizbullah'a ait noktalar hedef alındı. Lübnan devlet medyasının aktardığına göre en az 3 patlama sesi duyuldu.

Saldırının ardından can kaybı ve yaralı sayısıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

İsrail bir kez daha Lübnan'ın kalbini vurdu - Resim : 1

İsrail ordusu Lübnan'ın güneyindeki kara harekatı için İsrail'in kuzeyinde yasak ilan edilen bölge sayısını altıya çıkardı. Bu bölgelere giriş ve çıkışlar tamamen durduruldu.

BİN 204 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail’in Lübnan’a 23 Eylül’de başlattığı saldırılarda şu ana kadar 1204 kişi yaşamını yitirdi, 3 bin 411 kişi yaralandı.

Lübnan resmi kaynaklarına göre İsrail'in saldırıları nedeniyle 1 milyon 200 binden fazla kişi yerinden oldu.