İsrail en yakın müttefikinden beklemediği bir cevap aldı! Netanyahu ABD'yi suçlamıştı! Jet hızıyla cevap geldi!

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 259. güne girildi. Netanyahu sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı videoda ABD'yi silah sevkiyatı yapmayı reddetmekle suçlamıştı. ABD’den gelen açıklama ise büyük bir şok etkisi yarattı.

İsrail en yakın müttefikinden beklemediği bir cevap aldı! Netanyahu ABD'yi suçlamıştı! Jet hızıyla cevap geldi!

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD'nin ülkesine silah sevkiyatı yapmayı reddettiği iddiasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Netanyahu'nun sosyal medya hesabından yayımladığı ve ABD'yi silah sevkiyatı yapmayı reddetmekle suçladığı video hakkında Kirby, videonun şaşırtıcı olduğunu dile getirdi.

"HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK"

Kirby, ABD'nin tüm ülkelerden daha fazla İsrail'e destek sağladığına dikkati çekerek, video karşısında hayal kırıklığına uğradıklarını ifade etti.

"BU SÖZLERİ KIRICI BULUYORUZ"

"Başbakan Netanyahu'ya sağladığımız ve sağlamaya devam edeceğimiz destek uyarınca, bu sözleri kırıcı ve üzücü buluyoruz." diyen Kirby, ABD'nin İsrail'e desteğinin süreceğine işaret etti.

Kirby, Netanyahu'nun bunu neden yaptığını kendisine sormak gerektiğini belirterek, videodaki ifadelerinin de doğru olmadığını yineledi.

" KİŞİSEL SALDIRILARA MARUZ KALMAYA HAZIRIM"

Kirby'nin yorumlarına yanıt veren Netanyahu, X (Twitter) hesabından bir açıklama yayınlayarak "İsrail varoluşsal bir savaşta ihtiyaç duyduğu cephaneyi ABD'den aldığı sürece kişisel saldırılara maruz kalmaya hazır olduğunu" söyledi.

ABD, bir ayı aşkın bir süredir sadece bir bomba sevkiyatını onayladığı konusunda ısrar ediyor. Netanyahu, silah transferlerinde yaşandığı iddia edilen "darboğazları" eleştirirken başka hangi silah sevkiyatlarından bahsettiğini ise henüz açıklamadı.