İsrail Gazze'ye saldırılarına devam ediyor! Gözler ateşkes görüşmelerinde! Mısır tarih verdi!

İsrail Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına devam ederken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu saldırıların durmayacağını açıkladı. Mısırlı kaynaklar ise, İsrail ile Hamas arasında devam eden Gazze Şeridi'nde esir takası ve ateşkes anlaşması müzakerelerinin ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerine kadar sürebileceğini ifade etti.

İsrail Gazze'ye saldırılarına devam ediyor! Gözler ateşkes görüşmelerinde! Mısır tarih verdi!

Lübnan'daki Al-Akhbar gazetesine göre, Mısırlı kaynaklar, Hamas ile İsrail arasında esir takası ve ateşkes anlaşmasının ABD'deki seçimlere kadar yapılamayacağını düşünüyor.

Gazetenin ismi açıklanmayan bir kaynağa dayandırdığı habere göre, Mısır istihbaratı, cumhurbaşkanlığına Gazze'de ateşkes sürecine ilişkin bir rapor sundu.

 

BAŞKANLIK SEÇİMİNE KADAR SÜRECEĞİ İFADE EDİLDİ

İsrail ile Hamas arasında devam eden Gazze Şeridi'nde esir takası ve ateşkes anlaşması müzakerelerinin ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerine kadar sürebileceği öngörülen raporda, Gazze'ye yönelik saldırılarının yıl sonuna kadar devam edeceğine dair senaryolara yer verildi.

 

TRUMP SEÇİLİRSE ABD YÖNETİMİNDE FARKLI BİR YAKLAŞIM OLABİLİR 

Kaynak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun eski ABD Başkanı Donald Trump'ın iktidara yeniden dönme ihtimaliyle birlikte Gazze'ye saldırılar konusunda ABD yönetiminde farklı bir yaklaşım gelişeceğine inandığını söyledi.