İsrail Han Yunus'taki saldırıda "öldürdük" demişti! Hamas komutanı Deif öldü mü?

İsrail, Aksa Tufanı’nın mimarı olarak bilinen Hamas komutanını Han Yunus’ta öldürdüğünü duyurdu. Hamas’tan İsrail’in açıklamasına yalanlama geldi. Hamas, İsrail’in sivilleri katletmesinin ardına sığınmak için bahane aradığını belirtti. O kanlı saldırıda 100’e yakın sivil hayatını kaybetti, yüzlerce kişi de yaralandı.

İsrail Han Yunus'taki saldırıda "öldürdük" demişti! Hamas komutanı Deif öldü mü?

İsrail yıllardır peşindeydi ve tam 7 kez suikast düzenledi. Hamas’ın efsane komutanı Muhammed Deif öldürüldü mü? İsrail ordusu, Han Yunus Mewasi’ye peş peşe hava saldırıları düzenledi. Gazze’de pek çok nokta eş zamanlı olarak vuruldu ve enkaz halindeki Han Yunus yerle bir edildi.

İsrail ordusundan saldırıların hemen ardından bir açıklama geldi. Operasyonun Hamas’a yönelik olduğu belirtildi. Saldırının asıl hedefinin, Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları’nın komutanı Muhammed Deif olduğu ifade edildi. 7 Ekim Aksa Tufanı’nın mimarı olarak bilinen Deif’in öldürüldüğü açıklandı. Deif ile birlikte Han Yunus Tugayı Komutanı Rafa Salame’nin de öldüğü kaydedildi.

İsrail ordusu, ‘Misafir’ kod adlı Deif’in tünelde değil, tek katlı bir binada öldürüldüğünü duyurdu. “Operasyon sırasında yüksek miktarda mühimmat kullanıldı” ifadeleri dikkat çekti. Atılan binlerce bombanın etkisiyle binanın bulunduğu yerde açılan dev çukur görüntülere yansıdı.

Hamas’tan İsrail’e yanıt gecikmedi. Deif’in öldüğü iddiası yalanlandı ve İsrail’in açıklaması “saçmalık” olarak nitelendirildi. İsrail’in Deif’e yönelik saldırısı sırasında çoğunluğu çocuk 100’e yakın sivil hayatını kaybetti ve aynı saldırıda yüzlerce kişi yaralandı. Saldırı sırasında yaşanan dehşet anları kameralara böyle yansıdı. Filistinliler, yaralıları hastaneye yetiştirmek için çabaladı.