İsrail Hizbullah'ın silah ticaret sorumlusunu öldürmüştü! Hizbullah'tan misilleme geldi! Golan tepelerine füze yağdı!

İsrail'in Gazze saldırıları devam ederken, bir yandan da dünyanın gözü İsrail ve Hizbullah geriliminde. Hizbullah güçleri dün İsrail'e ait askeri üslerin görüntülerini drone ile çekerek paylaşmıştı. Ardından Suriye'de Hizbullah'ın silah ticaretinden sorumlu Yaser Qarnabash öldürüldü. Hizbullah ise bu saldırıya Katyuşa füzeleriyle bugün yanıt verdi, Golan Tepelerinde tansiyon yükseldi.

İsrail Hizbullah'ın silah ticaret sorumlusunu öldürmüştü! Hizbullah'tan misilleme geldi! Golan tepelerine füze yağdı!

Askeri uzmanlar açık bir şekilde  Gazze'deki savaştan tamamen bağımsız olarak,  Ağustos ayının ikinci yarısında Hizbullah ve İsrail savaşının başlayacağını öngörüyor. 

 

 

İki yüz bine yakın savaşçısıyla İsrail'i olası mağlup etmesi beklenen Hizbullah'ın en büyük destekçisi ise İran. Tahran her sene Hizbullah'a silahların yanı sıra milyonlarca dolarlık yardımda bulunuyor.

Dün sabah saatlerinde İsrail Suriye'de Hizbullah'a yönelik saldırı düzenledi. İsrail basını saldırıda Hizbullah'ın silah ticaretinden sorumlu üst düzey bir komutanının öldürüldüğünü yazdı. Saldırılar sonucu ayrıca bölgede yoğun bir yangın da çıktı.

İsrail Hizbullah'ın silah ticaret sorumlusunu öldürmüştü! Hizbullah'tan misilleme geldi! Golan tepelerine füze yağdı! - Resim : 2

HİZBULLAHTAN MİSİLLEME

Bu sabah saatlerinde ise Hizbullah Golan Tepeleri'ne yönelik yaklaşık 50 füze fırlattı. Füzelerin birçoğu dağlık ve ormanlık alanlara düşerek yangın çıkartsa da 'katyuşta' füzesi olduğu belirlenen bir roketin sivilleri hedef aldığı kayıtlara geçti.

Şimdiye kadar İsrail-Hizbullah arası çatışmalarda 364 Hizbullah savaşçısı hayatını kaybederken İsrail kanadında bu sayı 12 sivil ve 16 asker olarak açıklandı.