İsrail Ordusu'ndan üst düzey kaynaklar açıkladı: Lübnan işgali birkaç gün içinde başlayabilir

İsrail'in Lübnan'da Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından nasıl bir yol alacağı merak edilirken İsrail'e yakın güvenlik kaynakları Lübnan'a bir işgal operasyonunun birkaç gün içinde başlayacağını bildirdi.

İsrail Ordusu'ndan üst düzey kaynaklar açıkladı: Lübnan işgali birkaç gün içinde başlayabilir

İsrail tarafından Beyrut'un güney mahallelerinin merkezini hedef alan bir saldırıda öldürülen Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah'ın kaybı, Hizbullah güçlerinde şok etkisine neden oldu.

''BİRKAÇ GÜN İÇİNDE BAŞLAYABİLİR''

İsrail Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdürürken, Hizbullah da İsrail'e roket atmaya devam ediyor ancak son gelişmeye göre; İsrail-Lüban savaşına ramak kaldı.

İsrail Savunma Kuvvetleri kaynakları, Lübnan’ın güneyine yönelik bir işgal operasyonun birkaç gün içinde başlayabileceğini söyledi.

İSRAİL ŞAŞKIN

The Jerusalem Post'a konuşan kaynaklar; İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından söz konusu Lübnan operasyonun önümüzdeki günlerde gerçekleşmesinin beklendiğini belirtti.

Savunma kuvvetlerinden üst düzey kaynaklara göre; İsrail, Hizbullah'ın son iki haftadır kendilerine yönelik askeri saldırılara ve özellikle Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın bu cuma günü suikasta uğramasından bu yana verdiği yanıtın ne kadar etkisiz olduğunu görünce son derece şaşırdılar.

SON GELİŞMELERİN ETKİSİ NE OLDU?

İsrail yaklaşık iki hafta önce Hizbullah'ı vurmaya başladığında bir sürpriz gelişmeye neden olabileceğine ve misilleme açısından Lübnanlı terör örgütünü bir nebze olsun zayıflatabileceğine inanmıştı. Ancak Hizbullah üyelerinin art arda öldürülmesi ve karşı saldırıların yetersiz kalması İsrail'i Lübnan'a saldırma konusunda teşvik etmiş görünüyor.

Öte yandan İsrail ordusu, 27 Eylül'de Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğü Lübnan'ın başkenti Beyrut'un Dahiye bölgesine düzenlediği hava saldırısında aralarında üst düzey isimlerin de yer aldığı 20 Hizbullah mensubunun daha öldürüldüğünü açıkladı.