İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant açıkladı: Yeni emre kadar operasyon devam edecek

İsrail, 21 gündür Gazze Şeridi'ne saldırılarını sürdürüyor. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, kara kuvvetlerinin Gazze'ye girmesi ve artan bombardımanların ardından İsrail'in "yeni bir aşamaya geçtiğini" açıkladı ve operasyonun yeni bir emre kadar devam edeceğini belirtti.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant açıkladı: Yeni emre kadar operasyon devam edecek

İsrail, Gazze Şeridi'ne saldırılarını 21 gündür sürdürüyor. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant yaptığı açıklamada, kara kuvvetlerinin Gazze'ye girmesi ve artan bombardımanların ardından İsrail'in "yeni bir aşamaya geçtiğini" ifade etti. Gallant, "Yeni emre kadar operasyon devam edecek" ifadelerini kullandı.

KARA SALDIRISI SÜRÜYOR
İsrail ordusu dün akşam önce karadan, daha sonra da savaş uçaklarıyla Gazze'nin kuzeyine saldırılarını yoğunlaştırdı. Kara operasyonu sırasında İsrailli askerlerle Hamas mensupları karşı karşıya geldi. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları gece saatlerinde Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'da ve Gazze Şeridi’nin merkezindeki Bureij'de şiddetli çatışmaların yaşandığını duyurdu. İsrail ordusu ayrıca hava saldırılarıyla Gazze Şeridi'nin en büyük ve merkez hastanesi olan Şifa Hastanesi yakınları ile Beyt Lahya kentindeki Endonezya Hastanesi yakınlarını vurdu. İsrail ordusunun devam eden saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'nden dumanlar yükseliyor.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı. Gazze'den düzenlenen saldırılarda 310'u asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı. Saldırılarda en az 220 İsraillinin de esir alınarak Gazze'ye götürüldüğü bildirildi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülenlerin sayısının 3 bin 38'i çocuk, 1726'sı kadın ve 414'ü yaşlı olmak üzere 7 bin 326'ya çıktığını, 18 bin 967 kişinin de yaralandığını duyurdu. Çoğu İsrail bombardımanında 25 gazeteci yaşamını yitirdi.