İsrail şokta: İran destekli Yemenli Husiler Tel Aviv'i vurdu

İsrail’in başkenti Tel Aviv’e dron ile saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 kişi öldü, 4 kişi ise yaralandı. Saldırıyı Yemen’deki İran destekli Husiler üstlendi. Saldırı sonrası kentte büyük panik yaşandı ve güvenlik en yüksek seviyeye çıkarıldı.

İsrail şokta: İran destekli Yemenli Husiler Tel Aviv'i vurdu

İntihar dronları Yemen’den havalandı ve İsrail’in kalbi Tel Aviv’i vurdu. Husilere ait dronlar, Tel Aviv’de ABD Konsolosluğu’na yakın bir binayı hedef aldı. Dronun binaya çarpmasıyla büyük bir patlama meydana geldi ve alev topu Tel Aviv’in pek çok noktasından görüldü. Patlamanın etkisiyle binadan kopan parçalar metrelerce uzağa yayıldı.

Bir anda sirenler çalmaya başladı. İsraillilerin yaşadığı korku ve panik kameralar tarafından kaydedildi. İsrail güvenlik güçleri hemen harekete geçti ve olay yerine sağlık, güvenlik ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri kalp masajı ile yaralı İsrailli’yi kurtarmak için çabaladı. Saldırıda 50’li yaşlarındaki bir kişi öldü, 4 kişi ise yaralandı.

İsrail güvenlik güçleri çevrede sıkı güvenlik önlemleri aldı ve yetkililer, olası yeni saldırılara karşı güvenlik seviyesinin en üst seviyeye çıkarıldığını açıkladı. Sabahın ilk ışıkları saldırının şiddetini gözler önüne serdi ve Husî dronunun saldırı düzenlenen dairenin tavanına büyük bir delik açtığı dikkat çekti.

Sabah saatlerinde İsrail güvenlik güçleri bölgede inceleme yaparak delil topladı. İsrail, Husî dronlarının güvenlik duvarını nasıl aştığını tartışmaya başladı. Husî askeri sözcüsü Yahya Sare’den İsrail’in hedef alınmasına ilişkin açıklama geldi. Sare, saldırıya ilişkin detayların yakın zamanda açıklanacağını duyurdu.