İsrail Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ne saldırı düzenlemişti! Türkiye'nin tepkisi üzerine skandal bir açıklama geldi!

İsrail askerlerinin Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ne saldırısı sonrası IDF skandal bir savunmada bulundu. Türkiye saldırı sonrası yaptığı açıklamada hastanenin kanser hastalarına bakan tek merkez olduğunu vurgulamış ve bunun uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuku ihlalinin bir ispatı olduğunu açıklamıştı.

İsrail Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ne saldırı düzenlemişti! Türkiye'nin tepkisi üzerine skandal bir açıklama geldi!

İsrail askerleri Gazze’deki kanser hastalarına hizmet veren tek merkez olan Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ne saldırı düzenlemiş ve daha sonra ağır hasar alan binanın önünde fotoğraf paylaşmışlardı.

Acımasız saldırı Türkiye'nin tepkisini çekerken İsrail askerlerinin hastane önünde paylaştığı fotoğraf da Filistin medyası tarafından paylaşılmıştı.

İsrail Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ne saldırı düzenlemişti! Türkiye'nin tepkisi üzerine skandal bir açıklama geldi! - Resim : 1

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA 

Saldırı sonrası Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Filistin basınında yer alan ve Gazze'deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi önünde bir grup İsrailli askerin görüntülendiği fotoğraf, İsrail'in uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuku ihlalinin yeni bir delilidir." denildi.

"FİLİSTİN HALKINI YOK ETMEYİ AMAÇLAYAN SİSTEMEATİK POLİTİKALARIN PARÇASIDIR"

Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'nin Gazze'de bulunan kanser hastalarına hizmet veren tek merkez olduğu vurgulanan açıklamada, "İsrail güçleri tarafından hastaneye verilen zarar ve buranın askeri üs olarak kullanılması, İsrail'in Filistin halkını yok etmeyi amaçlayan sistematik politikalarının bir parçasıdır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Türkiye'nin bu saldırıların sorumlularının uluslararası mahkemeler önünde hesap vermesi için çaba göstermeye devam edeceği belirtildi.

İsrail Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ne saldırı düzenlemişti! Türkiye'nin tepkisi üzerine skandal bir açıklama geldi! - Resim : 2

IDF'DEN SKANDAL AÇIKLAMA 

Konuya ilişkin Times of Israel gazetesine açıklama yapan IDF skandal bir savunmaya imza attı ve Hamas'ın hastaneyi askeri bir komplekse çevirdiğini iddia etti.

İddiasına ilişkin hiçbir kanıt göstermeyen İsrail güçleri hastanenin altında Hamas'ın tünellerine bağlanan tüneller olduğunu öne sürdü ve "Hamas hastaneye patlayıcı yerleştirdi ve güçlerimize ateş açtı" açıklamasında bulundu.