İsrail ve Hizbullah gerilimi tırmanıyor! Lübnan'da bir saldırı daha: Üst düzey isim öldürüldü!

İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ederken, Lübnan sınırında da tansiyon tırmanıyor. İsrail ordusunun Lübnan'ın doğusunda bir araca düzenlediği hava saldırısında El-Cemaa el-İslamiyye'nin liderlerinden Ebu Mahmud Muhammed Cebbare'nin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullahı ile çatışıyor. İsrail ile Lübnan arasında "Mavi Hat" olarak tabir edilen sınır hattında son haftalarda gerginlik tırmanıyor.

İSRAİL İHA İLE VURDU

Lübnan resmi haber ajansı NNA'da yer alan haberde, İsrail'in insansız hava aracıyla (İHA) ülkenin doğusundaki Bekaa vilayetinde yer alan Gaze beldesini hedef aldığı belirtildi.

 

EL-CEMAA EL-İSLAMİYYE'NİN ÜST DÜZEY İSMİ ÖLDÜRÜLDÜ

 Saldırının hedefinde bir aracın olduğu aktarılan haberde, Lübnan'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) yakınlığıyla bilinen El-Cemaa el-İslamiyye'nin liderlerinden Ebu Mahmud Muhammed Cebbare'nin saldırıda yaşamını yitirdiği ifade edildi.

SEYİR HALİNDEKİ ARACI HEDEF ALDILAR 

NNA geçtiği ikinci haberinde İsrail'e ait hava araçlarının Lübnan'ın güneyindeki Cebel el Btum beldesi yolu üzerinde seyir halindeki bir aracı hedef aldığını duyurdu.

Saldırı sonucu ölü ve yaralı bilgisi hakkında detay paylaşılmadı.

Saldırıya ilişkin İsrail ordusu ve Lübnan yetkililerinden ise henüz bir açıklama yapılmadı.