İsrail yine Beyrut'u vurdu

İsrail yine Lübnan'ın başkenti Beyrut'u vurdu. Hizbullah'ı hedef alma bahanesiyle saldırılarını artıran İsrail'in son hamlesiyle kentte 3 büyük patlama meydana geldi. Lübnan'dan yapılan son açıklamada Ekim 2023'ten beri İsrail saldırılarında bin 928 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

İsrail yine Beyrut'u vurdu

İsrail, Hizbullah'ı hedef alma bahanesiyle havadan saldırdığı ve kara harekatını da başlattığı Lübnan'a bir kez daha saldırdı. 

Ülkenin başkenti Beyrut'ta 3 büyük patlama meydana geldi. Kentte patlama sesleri duyurlurken çevreden dumanlar yükseldi.

HİZBULLAH'IN KALESİNE SALDIRDI

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde Hizbullah'ın kalesi olarak nitelendirilen Dahiye bölgesindeki birçok mahalleye dün gece 12 hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda Dahiye'nin Hreyk, Eş-Şeyyah, Hades Beyrut, Şuveyfat, El-Amrusiye, Er-Ruveys ve El-Camus mahalleleri hedef alındı.

Saldırılarda ölen ya da yaralanan olup olmadığına ve meydana gelen hasara ilişkin bilgi paylaşılmadı.

İsrail yine Beyrut'u vurdu - Resim : 1

GÜNEYDEKİ BİR EV HEDEF ALINDI

Lübnan resmi haber ajansı NNA'ya göre İsrail savaş uçakları bu sabah güneydeki Debl köyünde bir eve saldırı düzenledi. Hava saldırısında üç kişinin öldüğü açıklandı.

İsrail, günlerce süren ağır saldırıların ardından büyük ölçüde boşaltılan banliyö bölgesi için yeni tahliye emirleri yayınladı. 

Öte yandan İsrail saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kalan Lübnanlılar havalimanında görüntülendi. 

İsrail yine Beyrut'u vurdu - Resim : 2

8 EKİM'DEN 1928 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Lübnan hükümetine bağlı Afet Risk Yönetimi Biriminden yapılan açıklamada, 8 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında ölenler, yaralananlar ve saldırılar nedeniyle yerinden edilenlere ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, son iki gün içinde çoğunluğu güney bölgeler ve başkent Beyrut'un Dahiye bölgesi olmak üzere Lübnan'ın çeşitli noktalarına yaklaşık 134 hava saldırısı düzenlendiği kaydedildi.

İsrail saldırıları nedeniyle 8 Eylül'den bu yana 1 milyon 200 bin kişinin yerinden, bu kişilerden 160 bin 200'ünün sığınma merkezlerine yerleştirildiği belirtildi.

İsrail yine Beyrut'u vurdu - Resim : 3

Son 24 saatte İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 55 kişinin daha hayatını kaybettiği, 156 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Yaşanan son kayıplarla birlikte 8 Ekim 2023'ten bu yana İsrail saldırılarında ölenlerin sayısının 1928, yaralı sayısının da 9 bin 290 olduğu bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Hizbullah ile 8 Ekim 2023'ten beri Lübnan-İsrail sınırında kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 17-18 Eylül'de Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazları ve telsizleri patlattı, 23 Eylül'de de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

İsrail ordusu, 30 Eylül'de de Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın altyapısına yönelik sınırlı ve yoğun kara saldırılarına başladığını duyurdu.