İsrail yine Gazze'de sivilleri hedef aldı! Çok sayıda ölü var

İsrail, Gazze'de sivilleri hedef almayı sürdürüyor. İsrail son saldırılarında Han Yunus'ta bir aracı hedef alarak 17 Filistinli'yi öldürdü. Ayrıca Gazze'de bir benzin istasyonu ve okula yapılan saldırılarda ise toplamda 25 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

İsrail yine Gazze'de sivilleri hedef aldı! Çok sayıda ölü var

Gazze sağlık yetkilileri, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta bir aracı hedef alan hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Saldırıda en az 17 Filistinli'nin hayatını kaybettiği, 26 kişinin de yaralandığı açıklandı. Bakanlık, hava saldırısının Attar Caddesi'nde yerinden edilmiş ailelerin barındığı çadırlı bir alanın yakınına isabet ettiğini bildirdi. Yaralılar ve hayatını kaybedenlerin naaşları, Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'ne getirildi.
İsrail yine Gazze'de sivilleri hedef aldı! Çok sayıda ölü var - Resim : 1
BENZİN İSTASYONU VE OKULA SALDIRI
Öte yandan sağlık görevlileri, İsrail'in Gazze'de bir benzin istasyonu ve bir okula düzenlediği saldırılarda en az 25 kişinin öldüğünü söyledi.
İsrail yine Gazze'de sivilleri hedef aldı! Çok sayıda ölü var - Resim : 2
ÇOK SAYIDA ÖLÜ VAR
Sağlık bakanlığı, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Al-Mawasi'de bir akaryakıt istasyonuna düzenlediği saldırıda 17 kişinin öldüğünü ve en az 26 kişinin yaralandığını söyledi.

OKULA SALDIRI
Filistin Kızılayı da Gazze'nin merkezindeki Nuseyrat mülteci kampında Birleşmiş Milletler tarafından işletilen Al-Razi Okulu'na hemen hemen aynı zamanda yapılan ayrı bir saldırıda ilk olarak sekiz ölü olduğunu açıkladı, ancak bu sayı beş olarak revize edildi.
İsrail yine Gazze'de sivilleri hedef aldı! Çok sayıda ölü var - Resim : 3
38 BİN 713 KİŞİ ÖLDÜ
Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ne son 24 saatte düzenlenen 2 saldırıda 49 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 69 Filistinlinin ise yaralandığı belirtildi. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 38 bin 713'e, yaralıların sayısının 89 bin 166'ya yükseldiği kaydedildi.

“GAZZE’DE HİÇ KİMSE GÜVENDE DEĞİL”
Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından yapılan açıklamada, İsrail tarafından son 10 günde Birleşmiş Milletler’e (BM) ait 5 okulun vurulduğu belirtildi. Açıklamada, “BM tesisleri daima korunmalıdır. Asla askeri veya savaş amaçlı kullanılmamalıdır. Gazze'de nerede olurlarsa olsun hiç kimse güvende değil” ifadesi kullanıldı. Çocuklar, kadınlar ve erkeklerden oluşan Gazze halkının yaşama hakkına sahip olduğu vurgulanan açıklamada, Gazze’de cinayet ve yıkımların 9 aydır aralıksız devam ettiği belirtildi.