İsrail yine Gazze'yi vurdu: Çok sayıda Filistinli yaşamını yitirdi

İşgalciler gece boyu bomba yağdırdı. Refah ve Han Yunus kentleri yerle bir oldu. Çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti. Yetmiyormuş gibi katliamcılar Han Yunus’un doğusunun boşaltılmasını istedi. Gece yarısı hastaneler boşaltıldı. Siviller yürüyerek kentten göç etmeye başladı. Saldırılar, yeni bir kara harekâtının sinyali olarak yorumlanıyor.

İsrail yine Gazze'yi vurdu: Çok sayıda Filistinli yaşamını yitirdi

İsrail durmuyor. 9 aydır Gazze’ye ölüm yağdırıyor. İşgalciler yine havadan ve karadan saldırdı. Sivil yerleşimleri bombaladı. Katliamcılar, Refah ve Han Yunus kentlerini hedef aldı. Nuseyrat mülteci kampının yanı sıra çok sayıda mahalle ve belde vuruldu. Saldırılarda ölen ve yaralananlar oldu. En büyük yıkım Refah kentinde gerçekleşti. Sınır kapısındaki binalar ağır hasar gördü. Bazıları tamamen yıkıldı.

Hamas da misillemede bulundu. Silahlı kanat Kassam Tugayları 4 İsrail tankını patlattı. Refah’ın doğusunda ise İsrail askerleri bomba tuzaklı bir eve girdi. Patlama sonucu çok sayıda İsrail askeri hayatını kaybetti.

Saldırılar sürerken, İsrail de Han Yunus’un doğusunun boşaltılmasını istedi. Faaliyette olan Avrupa Hastanesi tahliye edildi. Hasta ve yaralılar Emel Hastanesi’ne sevk edildi. Siviller de gece yarısı kentten yürüyerek ayrıldı. Yeni göç dalgası başladı. Tahliye öncesi İsrail’in Han Yunus’a saldırdı. Ölen ve yaralanan Filistinliler Avrupa Hastanesi’ne getirildi. Yaralılara yerlerde müdahale edildi.