İsrail yine katliam yaptı: Aralarında çocuk ve kadınların olduğu 39 kişi öldü

İsrail ordusu Gazze’nin pek çok noktasına eş zamanlı saldırılar düzenledi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 39 sivil hayatını kaybetti. Filistinliler gözyaşları içinde kaybettikleri evlatlarını toprağa verdi.

İsrail yine katliam yaptı: Aralarında çocuk ve kadınların olduğu 39 kişi öldü

İsrail-Filistin savaşı 8 ayı aşkın süredir devam ediyor. İşgal ordusunun hedefinde yine masum çocuklar ve kadınlar vardı. Gazze’nin güneyindeki Ez Zeytuh Mahallesi İsrail'in hedefindeydi. Burada bulunan Birleşmiş Milletler’e ait okul bombalandı. Okulun bir bölümü tamamen yıkıldı. Saldırı sırasında yine masum çocuklar hayatını kaybetti.

Bir Filistinli baba, ölen kızına sarılarak saatlerce gözyaşı döktü. İsrail’in bombaladığı noktalar arasında Nuseyrat kampı da vardı. Yerinden edilen pek çok sivilin sığındığı enkaz halindeki binalar bombalandı.

Katliamda henüz birkaç aylık bebeği ölen Filistinli adamın isyanı yürek burktu. Saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazeleri Aksa Şehitleri Hastanesi’ne getirildi. Gazze’deki hastane morglarında adeta cesetleri koyacak yer kalmadı. Filistinliler hayatını kaybeden yakınları için düzenlenen törende gözyaşlarına hakim olamadı.