İsrail'de deprem etkisi yarattı! 6 rehinenin cesedine ulaşıldı!

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), 7 Ekim’de Hamas tarafından rehin alınan, 2’si kadın 4’ü erkek olmak üzere 6 kişinin cesedine ulaşıldığını duyurdu.İsrail Ordusu'nun Gazze'de çok sayıda kişinin cansız bedenine ulaşıldığını duyurması İsrail'de deprem etkisi yarattı.

İsrail'de deprem etkisi yarattı! 6 rehinenin cesedine ulaşıldı!

IDF’ten yapılan açıklamada, “Carmel Gat, Eden Yerushalmi, Hersh Goldberg-Polin, Alexander Lobanov, Almog Sarusi ve Başçavuş Ori Danino'nun cesetleri dün bulunarak çıkarıldı. Hepsi 7 Ekim'de rehin alınmış ve Gazze'de esaret altındayken Hamas tarafından öldürülmüştü. IDF ve ISA ailelere en içten başsağlığı dileklerini iletmektedir. İsrail güvenlik güçleri tüm rehineleri mümkün olan en kısa sürede evlerine getirmek için tüm imkanlarıyla çalışmaktadır” denildi.

 

 İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ölen rehinelerin ailelerine başsağlığı dileyerek, “Bu acı ve zor zamanda, düşüncelerim ve kalbim öldürülen rehinelerin aileleriyle birlikte. Onlar Hamas tarafından rehin tutuldular ve soğukkanlılıkla öldürüldüler. Hatıraları hayırlara vesile olsun. Rehinelerin cesetlerini İsrail'de defnedilmek üzere almak üzere karmaşık bir operasyon yürüten IDF ve ISA güçlerisini takdir ediyorum” ifadelerini kullandı.

İsrail'de deprem etkisi yarattı! 6 rehinenin cesedine ulaşıldı! - Resim : 2

 

EYLEM ÇAĞRISI YAPILDI 

Kaçırılan kişilerin yakınlarını temsil eden Rehine Aileleri Forumu tarafından yapılan açıklamada, "Netanyahu rehineleri yüzüstü bıraktı, bu artık bir gerçek. Yarından itibaren ülke titreyecek. Halkı ülkeyi durma noktasına getirecek bir eylem için çağrıda bulunuyoruz" denildi.

Netanyahu'dan konuya ilişkin bir açıklama henüz gelmedi.

İngiliz Guardian gazetesine göre Gazze'de hala 101 rehine var.