İsrail'den Beyrut'a yeni bombardıman! Kentte peş peşe büyük patlamalar

İsrail, Lübnan'ı başkenti Beyrut'un güneyine yeni saldırılar başlattı. Bölgede bulunan tv100 muhabiri Sertaç Murat Koç, kentte peş peşe 6 büyük patlamanın yaşandığını bildirdi. Kenti bombardımana tutan İsrail, vuracağı yerleri ilan ederek sivillere "Derhal boşaltın" uyarısı yaptı. Hizbullah da saldırılara karşılık vermek için Tel Aviv'e füze saldırıları başlattı.

Hizbullah'ın konuşlanmasını bahane ederek Lübnan'a saldırılarını yoğunlaştıran İsrail, ülkenin başkenti Beyrut'u bir kez daha vurdu.

LÜBNAN MEDYASINDAN "ARDIŞIK SALDIRILAR" AÇIKLAMASI

Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'na bölgeden bağlanan tv100 muhabiri Sertaç Murat Koç, kentte art arda yaşanan patlamalar olduğunu duyurdu. Lübnan devlet medyası da İsrail'in Beyrut'a "ardışık saldırılar" başlattığını bildirdi.

İsrail'den Beyrut'a yeni bombardıman! Kentte peş peşe büyük patlamalar - Resim : 1

Kentte peş peşe 6 büyük patlamanın yaşandığını söyleyen muhabir Koç, patlamaların çok şiddetli olduğuna işaret etti. İsrail dronelarının da havada olduğuna değinen Koç, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğü sıradaki büyük patlamardan daha da şiddetli saldırıların yaşandığını vurguladı.

İsrail'den Beyrut'a yeni bombardıman! Kentte peş peşe büyük patlamalar - Resim : 2

İSRAİL VURACAĞI YERLERİ DUYURDU

Koç, İsrail'in vuracağı alanları ilan ederek sivillere "Derhal boşaltın" uyarısı yaptığını duyurarak kendisiyle birlikte pek çok gazetecinin bulunduğu Hadath'ında bombardımana tutulma tehlikesine dikkat çekti.

İsrail'den Beyrut'a yeni bombardıman! Kentte peş peşe büyük patlamalar - Resim : 3

HİZBULLAH'DAN MİSİLLEME

Koç ayrıca Beyrut'un güneyinde yaşanan patlamaların ardından Hizbullah'ın da Tel Aviv'e füzelerle karşılık vermeye başladığını bildirdi. Koç, Tel Aviv'e atılan füzelerin Demir Kubbe hava savunma sistemiyle karayla buluşmadan imha edildiği bilgisini de paylaştı.

Tel Aviv'de bulunan tv100 muhabiri Canan Altıntaş ise kentte 5 patlama sesi duyulduğunu bildirdi. Patlama öncesi uyarıların olduğuna işaret eden Altıntaş, kentte normal hayatın devam ettiğini belirtti.

Sabah kentte bir panik havasının olduğunu söyleyen Altıntaş, füze saldırılarının yaşandığı akşam saatlerinde bu paniğin bulunmadığına dikkat çekti.

CAN KAYBI 2 BİNİ AŞTI

Lübnan Sağlık Bakanlığı dün düzenlenen saldırılarda 22 kişinin öldüğünü, 111 kişinin yaralandığını bildirmiş, İsrail'in Lübnan'a saldırılarının başladığı günden bu yana ölenlerin sayısının 2 bin 83'e, yaralı sayısının 9 bin 869'a çıktığını duyurmuştu.