İsrail'den Lübnan'da Hizbullah hedeflerine hava saldırısı

İsrail'in Lübnan'da Hizbullah'a yönelik siber saldırıları sıcaklığını korurken yeni bir gelişme daha yaşandı. İsrail ordusu Lübnan'a çok sayıda noktaya hava saldırısı düzenledi. İsrail'den yapılan açıklamada Hizbullah'ın ateşlenmeye hazır 30 füze platformuyla 150 füze rampasının hedef alındığı belirtildi.

İsrail'den Lübnan'da Hizbullah hedeflerine hava saldırısı

Dünya, İsrail'in Lübnan'da Hizbullah'ı hedef alarak düzenlediği, 37 can kaybı ve 3 binden fazla yaralanın olduğu saldırıları konuşurken yeni bir hamle daha geldi.

SALDIRILAR SONRASI DUMAN VE ALEVLER YÜKSELDİ

İsrail, Lübnan'a hava saldırısı başlattı. Bölgedeki görgü tanıkları, İsrail ordusunun hava saldırılarında birçok noktanın hedef alındığını belirtti. Saldırılar nedeniyle Lübnan'ın güneyindeki bazı bölgelerden dumanlar yükseldi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ise İsrail ordusunun hava saldırıları düzenlediği noktalardan alevler yükseldiği görüldü.

İsrail'den Lübnan'da Hizbullah hedeflerine hava saldırısı - Resim : 1

İSRAİL: 30 FÜZE PLATFORMU, 150 FÜZE RAMPASI HEDEF ALINDI

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, saldırı İsrail istihbaratıyla işbirliği içinde gerçekleştirildi. Hizbullah'ın ateşlenmeye hazır 30 füze platformuyla 150 füze rampası hedef alındı.

İsrail ordusu ayrıca, Hizbullah'ın altyapısını ve Lübnan'ın güneyindeki çeşitli bölgelerde bulunan silah depolarını vurduğunu, topçu birliklerinin de Nakura bölgesine saldırı düzenlediğini aktardı.

HİZBULLAH LİDERİ KONUŞURKEN DE SALDIRMIŞTI

Resmi olmayan kaynaklar, İsrail ordusunun 50'den fazla hava saldırısı düzenlediğini ileri sürdü. Saldırılara ilişkin henüz Lübnan makamlarından ve İsrail ordusundan açıklama yapılmadı.

İsrail ordusu, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın bugün yaptığı konuşmadan önce Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırıları düzenlemişti.

ABD'DEN AÇIKLAMA: HİZBULLAH SALDIRDIKÇA İSRAİL DE HAREKAT BAŞLATACAKTIR

İsrail ile Hizbullah arasında tırmanan gerilimle ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Hizbullah'ın İsrail'e yönelik saldırılarını durdurması halinde ABD'nin İsrail'i Hizbullah'a yönelik saldırıları durdurmaya teşvik edeceğini söyledi.

Miller, “Nasrallah İsrail'deki terör saldırılarını durdurabilir. Sizi temin ederim ki bunu yapsaydı, İsrail'e kendi taraflarında sükuneti korumaları gerektiğini söylerdik” dedi.

Hizbullah'ın tüm uyarılara rağmen saldırılarını durdurmadığını belirten Miller, "Hizbullah sınır ötesinde saldırılar düzenlediği sürece, elbette İsrail de her ülkenin yapacağı gibi kendini savunmak için askeri harekat başlatacaktır” ifadelerini kullandı.

Tüm taraflara baskı yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Miller, “Tüm taraflara baskı yapmaya devam ettiğimiz şey, çatışmayı tırmandırmamak, kontrolden çıkarak her iki tarafın da çıkarlarına hizmet etmediğini düşündüğümüz bir savaşa dönüşmesine izin vermemek ve nihayetinde Gazze'de Mavi Hat'ta sükunetin sağlanmasına yardımcı olacak bir ateşkes sağlamaya çalışmaktır” şeklinde konuştu.

"BÖLGESEL ÇATIŞMA İSTEMEDİK"

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Sabrina Singh ise düzenlediği basın toplantısında, Orta Doğu'da gerilimi tırmandıracak herhangi bir saldırının yararlı olmayacağını belirterek, “Bakan Llyod Austin, hemen hemen her görüşmesinde bölgesel gerginliklerin azalmasını istediğimizi yineliyor. Biz hiçbir zaman daha geniş bir bölgesel çatışma görmek istemedik” dedi.