İsrail'den Lübnan'da Hizbullah için korkutan sinyal verildi

İsrail'in Lübnan'da Hizbullah'ı hedef aldığı hava saldırılarının kara harekatıyla desteklenme ihtimali konuşulurken İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'den korkutan bir açıklama geldi. Halevi, hava saldırılarının, muhtemel kara harekatına zemin hazırlamak için olduğunu duyurdu.

İsrail'den Lübnan'da Hizbullah için korkutan sinyal verildi

İsrail'in Lübnan'ın yönelik hava saldırıları 23 Eylül'dne beri devam ederken İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Lübnan'a kara harekatı sinyali verdi.

"HAVA SALDIRILARI KARA HAREKATI İÇİN"

Halevi, Lübnan sınırındaki birliklere, Lübnan'a devam eden hava saldırılarının birliklerin muhtemel kara harekatına zemin hazırlamak için olduğunu ifade etti.

Halevi, “Üzerimizden geçen jetleri duyuyorsunuz, bütün gün vuruyoruz. Hem sizin (Lübnan'a) girişiniz ihtimaline karşı bölgeyi hazırlamak hem de Hizbullah'a darbe indirmeye devam etmek için” dedi.

İsrail'den Lübnan'da Hizbullah için korkutan sinyal verildi - Resim : 1

"HER YERDE VURMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Hizbullah'ın İsrail'in başkenti Tel Aviv'i hedef almasına değinen Halevi, "Hizbullah bugün menzilini genişletti. Bugün ilerleyen saatlerde çok güçlü bir yanıt alacak. Devam edeceğiz, durmuyoruz ve her yerde vurmaya devam ediyoruz. Amaç çok açık kuzeydeki yerinden edilmiş sakinleri güvenli bir şekilde evlerine geri döndürmek” dedi.

4 HİZBULLAH KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, Hasan Hamud, Abbas İbrahim Şerefeddin, Ahmed Avali ve Muhammed Hüseyin Ali er-Rabah'ın İsrail ile çıkan çatışmada yaşamını yitirdiği belirtildi.

Lübnan Hizbullahı ile İsrail ordusu arasında 8 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalar ve karşılıklı saldırılarda yaşamını yitiren Hizbullah mensuplarının sayısı 510'a yükseldi.

İsrail'den Lübnan'da Hizbullah için korkutan sinyal verildi - Resim : 2

LÜBNAN SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA 

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 50'si çocuk, 95'i kadın 569 kişinin öldüğünü, bin 835 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine göç dalgası devam ediyor.

Uluslararası Göç Örgütü, bugün yaptığı açıklamada, Lübnan'da en az 90 bin 530 yeni kişinin yerinden edildiğini bildirdi. Bunlardan 40 bininin 283 sığınakta olduğu kaydedildi.