İsrail'e füze saldırısından sonra Hamaney'den ilk açıklama: ABD ve bazı Avrupa ülkelerini sorumlu tuttu!

İRAN dini lideri Ali Hamaney, İran’ın İsrail’e başlattığı hava saldırısı sonrası ilk kez konuştu. Füze saldırısından sonra Orta Doğu'daki gerilime dikkat çeken lider, ''Sorunun temeli, bölgenin barış ve huzurunu istemeyenlerin varlığından kaynaklanmaktadır'' ifadelerini kaydetti.

İsrail'e füze saldırısından sonra Hamaney'den ilk açıklama: ABD ve bazı Avrupa ülkelerini sorumlu tuttu!

İran dini lideri Ali Hamaney, İran’ın İsrail’e başlattığı füze saldırısınsan sonra ilk açıklamasını kaydetti.

Bölgedeki çatışmalardan ABD'yi sorumlu tutan Hamaney, şu sözleri sarf etti:

“Bu bölgemizde, çatışmalara ve savaşlara, endişelere ve düşmanlıklara neden olan sorunun temeli, bölgenin barış ve huzurunu istemeyenlerin varlığından kaynaklanmaktadır. Yani Amerika ve bazı Avrupa ülkeleri. Eğer bu bölgeden zararlarını azaltırlarsa, şüphesiz ki bu çatışmalar ve savaşlar tamamen ortadan kalkacaktır. Bölgemizdeki ülkeler kendilerini yönetebilir, bölgelerini yönetebilir ve barış, sağlık ve refah içinde birlikte yaşayabilirler.” 

Öte yandan Hamaney'in olası bir İsrail saldırsına karşı 'güvenli bir bölgeye' gönderildiği belirtiliyor.

NE OLMUŞTU?

Devrim Muhafızları Ordusu 1 Ekim akşamı İsrail'e füze saldırısı düzenlendiğini açıkladı. İran'ın İsrail'in 3 ana hava üssünü hipersonik füzelerle hedef aldığı bildirildi. İran’ın İsrail’e saldırılarında 3 İsrailli yaralandı, şarapnel isabet eden 1 Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail ordusu da İran'dan İsrail'e doğru füzeler atıldığını ve Tel Aviv başta olmak üzere ülke genelinde sirenlerin çaldığını duyurdu. 

İran medyasında, İsrail'e 400'den fazla hipersonik füze ateşlendiği ve bunların 10 dakikadan kısa sürede İsrail'e ulaştığı yönünde haberler yer aldı.