İsrail'in itirafı ABD'yi öfkelendirdi: Beyaz Saray'ı arayıp "Hamas liderini öldürdük" dediler

Aslında tüm dünya biliyordu. Yine de malumun ilanı oldu. İsrail, Haniye suikastini üstlendi. Ancak Washington, suikastten önce kendilerine bilgi verilmemesi nedeniyle öfkeli. Biden’ın, Gazze katliamında koşulsuz destek verdiği Netanyahu ile arasında soğuk rüzgarlar esiyor.

İsrail'in itirafı ABD'yi öfkelendirdi: Beyaz Saray'ı arayıp "Hamas liderini öldürdük" dediler

İsrail, tüm dünyanın bildiği gerçeği sonunda itiraf etti. “Haniye’yi biz öldürdük.” dedi. İddianın sahibi Washington Post gazetesi. Gazete, haber kaynağı olarak Beyaz Saray’a yakın kişileri gösterdi. Haniye suikastının hemen ardından İsrail’in Beyaz Saray’ı aradığı belirtildi.

Habere göre, Biden yönetimi bu itiraf üzerine öfkelendi. Beyaz Saray, Haniye suikastının ateşkes için aylardır sürdürülen müzakereleri baltalamasından da rahatsız oldu. Öte yandan, ABD’nin öfkelendiği tek konu Haniye suikastı değil. İsrail’in daha önce Hizbullah ve İranlı komutanlara yönelik suikastlara ilişkin Beyaz Saray’a bilgi vermediği belirtildi.

Öte yandan, son suikast nedeniyle Netanyahu ve Biden’ın arasında da soğuk rüzgarlar esiyor. Gazze’deki katliama tam destek veren Biden ile Netanyahu geçen hafta bir telefon görüşmesi yaptı. İkilinin arasındaki görüşmenin son derece gergin geçtiği de gelen iddialar arasında.