İstanbul, Ankara, Adana, Mardin, Van ve Kars’ta görüldü! Tansiyonu fırlattırıp, kan damarlarını patlatacak seviyeye getiriyor
Türkiye'de yaşayan ilginç örümcek türlerinden biri de karadul örümceği. Akdeniz bölgesinde daha sık olmak zere Ankara, Mardin, Van ve Kars'ta görülen bu örümcek türü, ısırdığı kişinin tansiyonunu artırmasıyla biliniyor.
Ülkemizde yaşayan ilginç hayvanlardan biri de karadul örümcekleri. Bu örümcek türü aramızda yaşıyor ancak özellikleri vatandaşlarımız tarafından pek sık bilinmiyor. Karadul örümceğinin yaşadığı yerleri ve özelliklerini sizler için derledik.
Siyah renklidir ve üzerinde 13 benek bulunur. Benekler genelde dişilerde kırmızı, erkeklerde beyaz renktedir. Fakat bazen sarı veya turuncu da olabilir. Steplerde, çayırlarda, kümeslerde, taş ve odun yığınlarının arasında yaşarlar. Isırıkları nefes darlığına, kas ağrılarına, kramplara ve kas spazmlarına sebep olur. Zehirleri çocuklar ve yaşlılar için ölümcül olabilir.
AŞIRI TANSİYON YÜKSEKLİĞİNE NEDEN OLUYOR
Hastada aşırı tansiyon yüksekliği, terleme, titreme ve sokulan bölgede çok ciddi ağrı yapıyor. Hatta bu ağrı sadece sokulan bölge ile kalmıyor, tüm vücuda yayılan kramplarla, sırt ağrılarıyla, kol ağrılarıyla ortaya çıkan ciddi bir zehirlenme tablosuna yol açıyor.
AKDENİZ BÖLGESİNDE DAHA SIK GÖRÜLÜYOR
Akdeniz ülkelerinin birçoğunda yaşarlar. Türkiye’de yaşayan türünün adıysa Akdeniz karadul örümceğidir. İstanbul, Ankara, Adana, Mardin, Van ve Kars’ta kayıtlara geçmiş bir türdür.
Akdeniz münzevi örümceği Türkiye’de Muğla, Hatay, Kahramanmaraş ve Mardin’de kaydedilmiştir. Vücut renkleri genelde soluk veya parlak turuncu kahverengi tonlarında olur. Kulübelerde, mahzenlerde ve atölyelerde yaşarlar. Isırıkları sonucu ciltte açık yaralar meydana gelir.