Otogarlarda 'seçim' hareketliliği! Biletler tükendi, ek seferler kondu

İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı ve Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde seçimler nedeniyle yoğunluk yaşandı. Otobüs biletlerinin tükendiğini belirten işletme sahipleri bazı noktalara ek seferler konulduğunu belirtti.

Otogarlarda 'seçim' hareketliliği! Biletler tükendi, ek seferler kondu

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde oy kullanabilmek için şehirlerarası yolculuk yapanlar 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda hareketlilik oluşturdu. Otogarda çok sayıda normal seferin yolcu kontenjanlarının dolduğu, bazı noktalara ise ek seferler düzenlendiği görüldü. Seçim sebebiyle oluşan yolcu hareketliliğinin gece geç saatlere kadar devam edeceği öğrenildi.

Otogarlarda 'seçim' hareketliliği! Biletler tükendi, ek seferler kondu - Resim : 1

"BUGÜN AKŞAMA KADAR TÜM FİRMALAR DOLU"
İşletmeci Şehabettin Laçin , "Tek tük uzun yolculuk rotalarına ek seferler konuldu, kısa mesafelere ise maalesef konulmadı. Deprem bölgesine, özellikle Hatay'a ve doğuya ek seferler oldu. Çarşamba ve Perşembe'den itibaren işlerimiz iyi. Bugün akşama kadar tüm firmalar dolu" dedi

"BİLETİ GÜNLER EVVEL ALDIĞIM İÇİN KOLAY BULDUM"
Yolcu Rana Gügen, "Vatandaşlık görevi olduğu için oyumu kullanmaya gidiyorum. Çok önemli, bir oy bir oydur. Ben bunu düşünerek memleketime Bandırma'ya gidiyorum. İnşallah Pazartesi sabahı hayırlısına uyanacağız, hakkımızda en iyisi hayırlısı olsun. Bileti günler evvel aldığım için kolay buldum" diyor konuştu. Yolculardan Menderes Yılmaz ise, "Tekirdağ'dan Sultanbeyli'ye oy kullanmaya geldim, seçim olmasa gelmeyecektim. Bir oy bir oydur" dedi.

Otogarlarda 'seçim' hareketliliği! Biletler tükendi, ek seferler kondu - Resim : 2
AŞTİ'DE 11 AYRI MASA OLUŞTURULDU
6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Ankara, bölgeden önce çok göç alan il oldu. Depremzedeler yarın yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy kullanmak için AŞTİ'de yoğunluk oluşturdu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile AŞTİ yönetimi tarafından terminalde 11 ilden gelen depremzedeler için 11 ayrı masa oluşturuldu.

DEPREMZEDELER ÜCRETSİZ OLARAK MEMLEKETLERİNE GİDİYOR
Depremzedeler, TC kimlik numaraları ile masalarda kayıt yaptırarak, tahsis edilen otobüslerle ücretsiz olarak memleketlerine yola çıktı. Depremzedelerin yoğun başvurusu nedeniyle hem kayıt masalarında hem de otobüslerin bulunduğu alanlarda kuyruk oluştu. Sadece bugün deprem bölgesine 180 otobüsün sefer düzenleyeceği öğrenildi.