İstanbul'da gözaltına alınan iki kadın ortalığı birbirine kattı

İstanbul Taksim’de polis aracına vurduları için gözaltına alınan iki kadın, hastaneye götürülürken ortalığı birbirine kattı. Hastanede polisleri tehdit eden ve doktorlara saldıran kadınlar, küfürler yağdırdı ve bir türlü sakinleşmedi. Hastanede “beyaz kod” verildi.

İstanbul'da gözaltına alınan iki kadın ortalığı birbirine kattı

Görüntüler bir yıl öncesine ait. Taksim’de devriye gezen polisler, iki kadının yoldan çekilmelerini istemek için korna çaldı. Her şey bu korna ile başladı. Kadınlar, polis aracının kaputunu yumrukladı ve polislere hakaret etti.

Gözaltına alınan kadınlar, sağlık kontrolü için hastaneye götürülürken yine polis aracına saldırdı ve hastanede de taşkınlık yaparak görevlilerle tartıştı. Sağlık görevlileri de “beyaz kod” vererek yardım çağrısında bulundu.

Hastane işlemlerinin ardından, iki kadın emniyete götürülmeye çalışıldı ancak direnmeye devam ettiler. Karakolda da taşkınlıklarına devam eden kadınlar, geceyi nezarethanede geçirdi.

Kadınlara “tehdit”, “hakaret”, “görevi yaptırmamak için direnme”, “kamu aracına zarar verme” suçlarından adli işlem yapıldı. Adli kontrolle serbest bırakıldılar.