İstanbul'da metrobüs kazasının en net görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul Küçükçekmece'de bugün sabah saatlerinde iki metrobüsün çarpışması sonucunda 1 kişinin hayatını kaybettiği 50 kişinin ise yaralandığı kaza anına ilişkin metrobüs içinden güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Hazırlanan ön rapora göre, metrobüs sürücüsü Beyaz Yol çalışmasına ilişkin uyarıyı görmedi. Kaza anına ilişkin ortaya çıkan görüntülerde de kazayı yapan metrobüsün dönmesi gereken noktayı kaçırdığı ve karşısına çıkan araca vurmamak için aniden direksiyon kırdığını gösteriyor.

İstanbul sabaha korkunç bir kazayla başladı.

Sefaköy'den Beylikdüzü'ne ilerleyen metrobüs, kontrolden çıkarak karşı yönden gelen metrobüse yandan çarptı. Metrobüs daha sonra savrularak bariyerlere vurdu.

Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edilirken 1 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

İŞTE METROBÜSLERİN ÇARPIŞMA ANI

Görüntüde metrobüs kamerasından feci kazanın nasıl yaşandığı net bir şekilde görülüyor.

İstanbul'da metrobüs kazasının en net görüntüleri ortaya çıktı - Resim : 2

ÖN RAPOR NE DİYOR?

Hazırlanan ön rapora göre, metrobüs sürücüsü Beyaz Yol çalışmasına ilişkin uyarıyı görmedi. Kaza anına ilişkin ortaya çıkan görüntülerde de kazayı yapan metrobüsün dönmesi gereken noktayı kaçırdığı ve karşısına çıkan araca vurmamak için aniden direksiyon kırdığı ve kazanın yaşandığı görülüyor.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kazanın ardından gözaltına alınan metrobüs şoförü D.M.Ç. ve metrobüs hattında görevli Ş.Y’nin şüpheli olduğu, diğer 2 kişinin ise sadece bilgi sahibi olarak ifadelerinin alındığı öğrenildi.