İstanbul'da öğretmene kurşun yağdırıp kaçmıştı! Cinayetin yeni detayları ortaya çıktı!

İstanbul Fatih'te dün aracında seyir halindeyken silahlı saldırıya uğrayan 44 yaşındaki Türkçe öğretmeni Abdulbaki Durmaz hayatını kaybetmişti. Katil zanlısı Adem G. ile kardeşi Fesih G., polis tarafından aranırken, cinayetle ilgili sır perdesi aralandı. Cinayetin aşiretler arasındaki kan davasından kaynaklandığı değerlendiriliyor.

İstanbul Fatih’te dün Topkapı Mahallesi Bican Bağcıoğlu Sokak'ta aracıyla seyir halinde ilerleyen 44 yaşındaki öğretmen Abdulbaki Durmaz bir kişinin silahlı saldırısına uğrayarak çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Abdulbaki Durmaz, sağlık görevlilerince kaldırıldığı hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İstanbul'da öğretmene kurşun yağdırıp kaçmıştı! Cinayetin yeni detayları ortaya çıktı! - Resim : 1

KATİL, TAKSİCİNİN AĞABEYİ ÇIKTI

Cinayete ilişkin çalışma başlatan polis ekipleri, katil zanlısının olay yerinden kaçtıktan sonra bir taksiye bindiğini belirledi.Ekipler, plaka bilgisinden ulaştıkları taksi şoförü Fesih G.'yi telefonla arayarak, şüpheliyi nereye bıraktığını sordu. Polise, katil zanlısını yakın bir yere bıraktığını söyleyen Fesih G., daha sonraki aramalara cevap vermedi. Kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, katil zanlısının, taksi şoförü Fesih G.'nin ağabeyi Adem G.  olduğunu tespit etti.

İstanbul'da öğretmene kurşun yağdırıp kaçmıştı! Cinayetin yeni detayları ortaya çıktı! - Resim : 2

İKİ AŞİRET ARASINDA KAN DAVASI

İHA'da yer alan habere göre ekipler, yaptıkları araştırma sonucunda Fesih G. ile Adem G.'nin babaları Abdurrahman G.'nin, 2023'te Batman'da, Abdulbaki Durmaz'ın mensubu olduğu aşiret tarafından öldürüldüğünü, iki aşiret arasında kan davası bulunduğunu belirledi. Cinayetin bu nedenle işlendiğini değerlendiren polis ekiplerinin, şüphelileri yakalamak için başlattığı çalışma sürüyor.

İstanbul'da öğretmene kurşun yağdırıp kaçmıştı! Cinayetin yeni detayları ortaya çıktı! - Resim : 3

OLAY ANI İSE SANİYE SANİYE KAMERALARA YANSIDI

silahlı saldırı anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntülerde, şüphelinin tabancayla ateş açıp kaçtığı, öğretmenin de kontrolünü kaybettiği aracıyla başka bir araca çarptığı anlar yer aldı.

İstanbul'da öğretmene kurşun yağdırıp kaçmıştı! Cinayetin yeni detayları ortaya çıktı! - Resim : 4