İstanbul'da yaşamak isteyenlere kötü haber. 68 bin 933 TL'niz yoksa dikkat

İstanbul'da yaşamak isteyenlere kötü haber geldi. İstanbul'da yaşamanın maliyeti her yıl bir önceki yıla oranla hızla artmaya devam ediyor. Bir önceki yıla oranla yüzde 61,84 artan maliyet hem İstanbul'da yaşayan hem de İstanbul'da yaşamak isteyen vatandaşlarımızı olumsuz yönde etkileyecek. Eğer cebinizde 68 bin 933 TL'niz yoksa dikkat.

İstanbul'da yaşamak isteyenlere kötü haber. 68 bin 933 TL'niz yoksa dikkat

İstanbul'da yaşamanın maliyeti her yııl geçen yıllara oranla artmaya devam ediyor. İstanbul Planlama Ajansı'nın gerçekleştirmiş olduğu bir araştırmaya göre  dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 68 bin 933 lira olarak hesaplandı. Eğer cebinizde 68 bin 933 TL'niz yoksa İstanbul'a taşınmadan önce 2 kez düşünün. 

BİR AİLENİN ORTALAMA YAŞAM MALİYETİ ARTTI

Ağustos ayında dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 68 bin 933 lira olarak hesaplandı. En dikkat çekici fiyat artışı ise yüzde 124,77 ile tuvalet kağıdında gerçekleşti.

İstanbul Planlama Ajansı’nın araştırmasına göre İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 61,84 arttı. İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 68 bin 933 lira olarak hesaplandı.

Bir önceki yılın Ağustos ayına göre ise İstanbul’da yaşam maliyetinin yıllık (son 12 ay) artış oranı yüzde 61,84 olarak gerçekleşti.

Ağustos ayında İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 68 bin 933 lira olarak hesaplandı. İstanbul’da ortalama yaşam maliyeti,geçtiğimiz aya göre 2 bin 383 lira arttı.

EN ÇARPICI ARTIŞ TUVALET KAĞIDINDA

Temel tüketim maddelerinin bir önceki yılın Ağustos ayına göre fiyat artışlarına bakıldığında en çarpıcı fiyat artışlarından birinin yüzde 124,77 artış oranı ile tuvalet kağıdı fiyatlarında yaşandığı görüldü.

 

İstanbul'da yaşamak isteyenlere kötü haber. 68 bin 933 TL'niz yoksa dikkat - Resim : 1