İstanbul'da yaşayanlar için peş peşe kritik uyarı! İşte etkili olacağı günler

Bunaltıcı sıcakla dolu olan bir yazı geride bırakıp sonbahar serinliğini bekleyen İstanbullular için beklenen kritik uyarı geldi. Meteoroloji, kentte cuma gününe kadar aralıklarla sağanak geçişlerinin görüleceğini bildirirken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan duyuruya göre İstanbul'da pazar günü serin ve yağışlı havanın etkili olması bekleniyor.

İstanbul'da yaşayanlar için peş peşe kritik uyarı! İşte etkili olacağı günler

Aşırı sıcak yaz günlerinde yağmura hasret kalan İstanbul için sağanak yağış uyarısı geldi. Buna göre yağışlı hava pazar akşamına kadar sürecek.

METEOROLOJİ'DEN PERŞEMBEYE KADAR YAĞIŞ RAPORU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava raporlarına göre İstanbul'da cumartesiyi pazara bağlayan gece itibariyle etkisini gösterecek yağışlı hava salı gününe kadar aralıklarla sürecek. Çarşamba günü parçalı bulutlu bir hava etkisini gösterirken perşembe günü ise tekrar aralıklı sağanak geçişleri olacak.

İstanbul'da yaşayanlar için peş peşe kritik uyarı! İşte etkili olacağı günler - Resim : 1

AKOM DA UYARDI

İBB'ye bağlı Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM yapılan açıklamada, kent genelinde pazar günü itibarıyla Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen serin ve yağışlı havanın etkili olacağı, sıcaklıkların 6-8 derece birden azalacağı bildirildi.

İstanbul'da yaşayanlar için peş peşe kritik uyarı! İşte etkili olacağı günler - Resim : 2

SABAH SAATLERİNDEN İTİBAREN BAŞLAYACAK

Uyarıda, "Pazar günü sabah saatlerinden itibaren il genelinde aralıklarla sağanak, yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin edilmektedir. Pazar akşamı saatlerine kadar görülecek yağışlar nedeniyle yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir." ifadelerine yer verildi.

İstanbul'da yaşayanlar için peş peşe kritik uyarı! İşte etkili olacağı günler - Resim : 3