Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından uzmanlar olası İstanbul depremi için senaryoları değerlendiriyor. Megakentin riskli bölgelerinden olan Avcılar’ın en riskli mahallesi Denizköşkler Mahallesi olarak ifade edildi.
Söz konusu Denizköşkler mahallesi en yüksek riski barındırırken Zeytinburnu, Küçükçekmece, Florya, Esenkent, Ispartakule, Ambarlı’nın da risk altında olduğu ifade edildi.
Yüksek Mühendis, Mimar ve Şehir Planlamacısı Prof. Dr. Huriye Şule Karaaslan İstanbul depremine yönelik hazırlıkların nereden başlaması gerektiğini ölçmek için projeyi gerçekleştirdiklerini belirtti.
Deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası olmak üzere depremin 3 aşaması olduğunu belirten Karaaslan, öncesinde alınması gereken tedbirlerden hasar görebilirliği hesaplayarak, Avcılar ilçesinde hasar görebilirliği azaltmak için bu projenin oluşturulduğunu ifade etti.