İstanbul'dan ABD'ye baş döndüren insan kaçakçılığı tv100'de açıklandı

tv100'ün ilgiyle izlenen programı Başak Şengül ile Doğru Yorum'da İstanbul'dan ABD'ye yapılan insan kaçakçılığı gündeme getirildi. Baş döndüren insan kaçakçılığı trafiği ise başvuranlara 12 bin 500 dolara mal oluyor.

Başak Şengül ile Doğru Yorum programının konukları İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan, emekli Tuğgeneral Prof. Dr. Esat Arslan, Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Gerçek Gündem Ankara Temsilcisi Altan Sancar ve tv100.com yazarı Fuat Uğur oldu.

TÜRKİYE'DEN MEKSİKA'YA, MEKSİKA'DAN ABD'YE GEÇME HEDEFİ

Programda Altan Sancar, Türkiye'den ABD'ye insan kaçakçılığı konusunu gündeme getirdi. Türkiye'den Meksika'ya gidenlerin büyük bir kısmının sınırları geçerek ABD'ye ulaşmayı hedeflediğini belirten Sancar, bunun için de sınırdaki kaçakçılarla anlaşma yapmaya çalıştıklarını bildirdi.

Sancar, Türkiye'den Meksika'ya giden uçaklardaki Türk vatandaşlarının büyük bir kısmının Meksika'ya ayak basmadan geri gönderildikleri bilgisini paylaştı. Önceki yıllarda Türkiye'den Meksika'ya, Meksika'dan da ABD'ya kaçak geçişlerin yoğun olduğuna işaret eden Sancar yeni durumun insan kaçakçılığı şebekelerini ortaya çıkardığını belirtti.

ÖNCE KUVEYT'E SONRA ETİYOPYA'YA

Türkiye'den ABD'ye insan kaçakçılığı sisteminin işleyişindne bahseden Sancar, kişilerin önce Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan uçakla Kuveyt'e, Kuveyt'te 8-10 saat bekleiyişin ardından Etiyopya'ya, 1-2 gün burada da bekletildikten sonra Etiyopya'dan Brezilya'ya, Brezilya'da birkaç gün sonraki bekleyişten sonra Guatemala'ya gönderildiğini açıkladı.

EL SALVADOR POLİSİ DE İŞİN İÇİNDE

Sancar, insan kaçakçılığı yolculuk zincirinin devamında Guatemala ve El Salvador'a geçildiğini belirterek burada El Salvador polisinin de kaçakçılıkta etkin olduğunu söyledi.

Daha sonra Meksika'nın Tabasco eyaletine girildiğini söyleyen Sancar, burada ise insan kaçakçılığı kartellerinin hakimiyetinin başladığını vurguladı. Sancar, daha sonra kartellerin de daha sonra kişileri ABD'ye geçirmeye çalıştığını, bu süreçte sınırı geçmeye çalışan insanlar arasında öldürülenler ve kurye yapılanlar olduğunu belirtti.